Dragostea neconditionata are limite?

Ce se intampla cand copilul pe care il cresti este profund diferit fata de cum l-ai crescut? Se limiteaza oare dragostea neconditionata?

Cei mai multi parinti, inca dinainte ca puii lor sa se nasca, au deja o imagine clara despre cum ar vrea sa arate viitorul copiilor lor. Isi cresc copiii dupa valorile familiei si incearca sa ii ghideze pe drumul pe care ei (adultii) il considera benefic.

Dar se mai intampla si necazuri (nimeni nu isi planifica sa aiba un copil autist). Sau se intampla ca micutul tau sa aleaga alta cale decat cea pe care o sperai pentru el. Ce se intampla atunci? Ce se intampla cand copilul merge in alta directie, este diferit sau alege un stil de viata total diferit?

Incerci sa il vindeci? Sau ii oferi in continuare dragostea neconditionata?

„Mi s-a parut ca exista trei niveluri de acceptare care trebuie atinse. Este acceptarea de sine, acceptarea familiei si acceptarea sociala. Ele nu coincid intotdeauna”, spune scriitorul Andrew Solomon, in aceasta conferinta TED.

Afla aici ce a descoperit el despre dragostea neconditionata, dupa discutii cu parinti din medii diferite, cu copii diferiti.

[ted id=1756 lang=ro]


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s