Dificultatea de a trai. Povestiri psihanalitice despre copii

Neadaptatii varstei adulte sunt doar copiii neiubiti si lipsiti de cuvintele parintelor.

[imagelink=”1626″]In cartea “Dificultatea de a trai. Povestiri psihanalitice despre copii”, aparuta la Editura Trei, celebra pediatra si psihanalista Francoise Dolto ne impartaseste o concluzie care poate deschide o poarta spre noi insine: neadaptatii varstei adulte sunt doar copiii neiubiti si lipsiti de cuvintele parintelor. Tocmai de aceea uneori se intampla ca raporturile parinti-copii sa fie atat de complicate.

De multe ori, chiar daca folosim un limbaj comun, cuvantul copilului nu are acelasi sens cu cel pe care il stim noi. Cuvintele pe care le foloseste uneori copilul tau te pot trimite instantaneu la experiente emotionale, afective, fizice din perioada in care erai tu insuti un copil.

Pentru ca intotdeauna e mai usor cand privesti “din afara”, uita-te la prieteni sau la cunoscutii tai care sunt la randul lor parinti. Precis vei observa ca unii dintre ei au avut o copilarie pe care nu au terminat-o inca; copilaria lor a luat sfarsit intr-un sens superficial, doar fizic, pentru ca ei au in continuare o atitudine de copii fata de alte persoane din jurul lor. Iar atitudinea aceasta ne da de multe ori batai de cap in relatia cu copiii.

Asadar, volumul “Dificultatea de a trai. Povestiri psihanalitice despre copii”, scrisa de Francoise Dolto si aparuta la Editura Trei, este o carte necesara in bibioteca oricarui parinte istet.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s