Despre prevenirea traumatizarii inca din copilaria timpurie

Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT) organizeaza o noua prezentare interactiva si bine documentata despre fundamentul construirii fiintei umane si anume, identitatea corporala.

Workshop-ul „Prevenirea traumatizarii inca din copilaria timpurie” are loc la sediul ISTT pe 28 martie, de la 18:30, si fi sustinut de Irina Tepuru, psihoterapeut practicant autonom, membru ISTT si presedinte al Asociatiei de Psihoterapie prin Dans si Miscare.

Traim intr-o epoca in care interesul adultilor pentru cresterea copiilor a crescut uimitor. Citim, ascultam, dezbatem ca sa fim siguri ca le oferim o viață mai bună. Incercam sa schimbam maniera de implicare a ambilor parinti, sa lasam libertate de exprimare, sa oferim obiecte si experiente care sa ii imbogateasca pe copii. Ii crestem cu intentii bune, cum probabil ca au facut si parintii din generatiile trecute.

Cu toate acestea, planul nostru de crestere porneste de la nivel rational: gandim, evaluam si, uneori, ne complicam din cauza multitudinii de oferte.

Partea senzoriala, emotionala din noi este impregnata de experientele copilariei noastre si contrasteaza adesea cu planurile rationale. De aceea avem nevoie de propria experimentare pentru a crea reactii noi, adaptate, coerente senzorial-emotional-rational.

Participantii la workshop vor avea ocazia sa afle:

  • o perspectiva simplificata asupra focusului pe care ar fi bine sa il avem in primele etape de viata.
  • detalii despre ce este util copilului ca schelet de baza pentru functionarea ulterioara in lume. Pe aceste informații se pot adauga detaliile cu mai multa claritate si pentru parinte si pentru copil.
  • cum ne putem uita la noi insine si cum putem reface anumite abilitati de baza care ne lipsesc.
  • despre maniere creative de refacere a circuitelor neuronale chiar si pentru copiii mai mari, de a reveni la baza si a reface, a extinde vocabularul de reactie.

Detalii despre inscrierea la eveniment se gasesc aici.

Calendarul evenimentelor organizate de Institutul pentru Studiul si Prevenirea Traumelor il gasesti aici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s