De la ce varsta putem trimite copiii in tabara?

Toti ne dorim copii isteti si talentati, cu o cultura aleasa, pregatiti pentru a reusi in viata, dar in incercarile noastre de parinti preocupati prea mult de latura educationala, uitam ca, la urma urmei, ei nu sunt decat niste copii.

Lectii de balet, tenis de camp, informatica, pictura, limba engleza, pian… Programul copilului poate deveni extrem de incarcat, iar rezultatele, de cele mai multe ori, nu sunt cele dorite de parinti.

Fiecare copil este unic si de aceea trebuie sa gasim combinatia potrivita intre toate aceste preocupari solicitante si perioadele de relaxare de care micutii nostri au mare nevoie. Astfel, putem opta pentru anumite activitati care, pe langa relaxare, dezvolta si alte laturi ale personalitatii copilului nostru. Astfel de activitati gasim in tabara.

Chiar daca ne referim la prescolari, scolari sau adolescenti, vacantele petrecute in tabere la munte sau la mare ajuta orice copil sa se integreze in grupuri complexe, sa-si dezvolte capacitatile de adaptare, de interactiune si socializare si nu in ultimul rand, este benefic pentru legatura micutului cu mediul natural.

Copiii sunt fericiti in lumea lor, cu cei din aceeasi generatie. Iata doar cateva dintre avantaje:

  • isi vor face foarte repede prieteni noi;
  • isi vor dezvolta spiritul de organizare, de initiativa;
  • vor invata sa lucreze in echipa;
  • se vor obisnui sa se acomodeze in medii diferite;
  • isi vor descoperi trasaturi ale personalitatii lor care nu au fost manifestate in prezenta parintilor, cum ar fi independenta, dorinta de nou, aptitudinile de lider;
  • cel mai important, vor invata o lectie extrem de pretioasa pentru viitorul lor: contactul uman.

De la ce varsta poate merge copilul in tabara?

In ceea ce priveste varsta potrivita pentru a trimite copilul in tabara, parerile sunt impartite, iar subiectul este extrem de delicat pentru parinti.

Foarte multi parinti au tendinta sa-si tina copilul cat mai mult timp sub supravegherea lor directa, gandindu-se ca sunt singurii care pot sa-i ofere tot ceea ce are nevoie. In general, mamicile sunt cele care “exceleaza” prin ingrijorarile lor excesive. Dar specialistii in domeniu recomanda sa i se dea copilului o sansa mai mare de a-si descoperi independenta in actiunile si manifestarile sale, pentru o dezvoltare fizica si psihica optima.

Poate nu o sa iti vina sa crezi, dar, incepand de la 3 ani, multi copilasi au fost deja in prima lor tabara. Copiii isi doresc sa-si faca prieteni noi, isi doresc sa se joace si sa exploreze lumea impreuna cu alti copii de varsta lor.

Dragi parinti, nu va sfiiti sa va lasati copilul sa zburde liber in lumea jocului, a armoniei si a inocentei. Chiar daca are doar 3 anisori, universul lui poate fi mai mare decat spatiul de acasa.
Ajutati-l sa descopere lucruri noi si mai ales sa se descopere pe sine!

Echipa Adventure Camps, specialisti in tabere
www.adventurecamps.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s