De ce sa invete copilul limba germana?

Limba germana este o optiune tot mai populara printre parinti si copii. Iata un loc in care invatarea acestei discipline se impleteste armonios cu joaca.

In aceasta editie a emisiunii Meditatii pentru parinti, Cristina Trepcea sta de vorba cu Miruna Popescu, director de programe al Centrului de limba germana iQWeLT, despre cursurile centrului.

Limba germana nu mai este doar o tendinta, ci poate deschide porti spre multe oportunitati, spre multe domenii. Insa, fiind o limba grea, conteaza foarte mult cum este predata, astfel incat sa fie usor de primit de catre cursanti.

In timp ce mediul formal se concentreaza pe regulile gramaticale ale unei limbi, la iQWeLT, accentul se pune pe comunicare, pe joaca si pe situatii din universul cotidian, toate predate intr-un mod neconventional. De exemplu, se dau dictari pictate – copiii picteaza ceea ce profesorul dicteaza.

„Noi vedem copilul ca pe un intreg. Nu ne intereseaza numai limba, ci ne intereseaza el cu totul. Ne intereseaza sa ii dezvoltam abilitatile sociale, prin predarea limbii germane, sa invete sa comunice cu colegul lui, sa empatizeze cu colegul, sa relationeze exact cum ar relationa in limba materna, doar ca limba de comunicare este germana”, spune Miruna Popescu.

Afla aici mai multe despre cum invata copiii limba germana la iQWeLT.


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s