De ce inventeaza parintii nume pentru organele genitale?

De ce inventeaza parintii nume pentru organele genitale?

O educatie sexuala corecta implica si denumirea corecta a organelor genitale. Din pacate, foarte multi parinti fie evita sa le explice copiilor despre anumite parti ale corpului, fie amana discutia pana este prea tarziu, fie inventeaza nume pentru organele genitale, din dorinta de a le cenzura. Dar este oare nevoie de atata cenzura? Aflam acum, la Meditatii pentru parinti.

Daca ii obisnuim pe copii de mici ca anumite parti ale corpului ar trebui sa aiba un alt nume pentru ca, din varii motive, ne simtim rusinati, atunci, din pacate, cultivam aceasta rusine a copilului fata de tot ce inseamna viata sa sexuala”, explica psihoterapeutul Gaspar Gyorgy.

Din dorinta de a pastra cat mai mult imaginea idilica de inocenta a copilariei, unii parinti le fac un deserviciu copiilor lor. Faptul ca adultii considera rusinoase cuvinte precum penis, vagin sau vulva (denumiri corecte din punct de vedere anatomic) nu inseamna ca si copiilor ar trebui sa le fie rusine de ele.

„Un copil care cunoaste toate partile corpului este un copil care se poate proteja de orice forma de abuz sexual”, adauga Gaspar Gyorgy.

Mai multe despre nevoia copiilor de a primi o educatie sexuala completa si corecta iti spunem acum, la Meditatii pentru parinti.

Aceasta emisiune face parte din seria de emisiuni despre Educatie Sexuala pentru Parinti. Scopul acestui material este de a informa parintii, pentru ca noi credem ca un parinte informat poate lua mai responsabil decizii privind educatia copilului sau. Fiecare parinte e liber si responsabil sa isi educe copilul asa cum crede de cuviinta.

Textul materialului este realizat pe baza informatiilor transmise de specialistul intervievat si reprezinta parerea personala a acestuia, bazata pe studii stiintifice, experienta personala si profesionala. Informatiile acestea nu au valoare de adevar absolut si nu reprezinta pozitia oficiala a Itsy Bitsy.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s