De ce este copilul predispus la anumite boli

De ce este copilul predispus la anumite boli

Uneori, oricate analize i-ai face puiului tau, tot nu reusesti sa dai de cap bolii. Dar te-ai gandit ca, poate, problema este la relatiile din jurul sau? Un posibil motiv pentru care copilul se tot imbolnaveste este o somatizare.

Ce te faci cand micutul tau se plange de dureri de burtica sau de cap, iar cand il duci la doctor constati ca e sanatos? Ce te faci cand, oricata grija ai avea de copil, raceste foarte des sau dezvolta foarte multe infectii? Ce faci cand nu iti explici de ce copilul tau are probleme cu somnul?

Predispozitiile copilului pentru anumite boli ar putea ascunde o durere sufleteasca, ne spune psihologul Constantin Cornea. Cu alte cuvinte, poate fi vorba despre o somatizare. Relatiile negative din jurul copilului, prea putina atentie primita sau, din contra, prea multa interactiune cu el, toate pot duce copilul spre o boala.

„Orice durere pe care o are copilul, presupune o durere a sufletului, o durere pe care nu o poate verbaliza sau exprima altfel decat printr-o stare somatica, printr-o durere corporala”, explica psihologul.

Afla mai multe despre somatizarile copilului in aceasta editie a emisiunii Traieste Sanatos cu Simona.

Emisiune prezentata de SANADOR

Infiintat in anul 2001, SANADOR a cunoscut o dezvoltare continua, in prezent detinand mai multe clinici, laboratoare de analize medicale si cel mai mare spital privat multidisciplinar din tara, in care asigura tratament inclusiv pentru situatii de urgenta.

In cadrul Spitalului Sanador, sunt disponibile 14 linii de garda 24/24: Cardiologie, neurologie, Obstetrica-ginecologie, ATI, Neonatologie, pediatrie, chirurgie generala, ortopedie-traumatologie, urologie, computer tomografie, ecografie, radiologie conventionala, laborator, medicina de urgenta


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s