Daruieste o lume de basm a donat biblioteca 18 Liceului Iordache Zosima din Armasesti

Dupa ce a creat 17 biblioteci sociale in scoli, spitale si centre sociale pentru copii, campania Daruieste o lume de basm a donat biblioteca 18 unui Liceu agricol de prestigiu, Liceului Iordache Zosima din comuna Armasesti, care are nevoie de multa sustinere pentru a pastra elevii in scoala si interesati de educatie.

Donatia fost facuta de Asociatiile KinetoBebe si EMOVERE, care au creat aceasta actiune impreuna cu reprezentantii Fundatiei World Vision Romania.

„Sunt multi copii care nu au acum acces la carte noua, de calitate si isi pierd interesul pentru citit si educatie. Ne bucuram ca am avut sprijinul editurilor mari si am putut face biblioteca 18 cu carte noua exclusiv, care este cu siguranta mult mai atractiva pentru acesti copii care nu mai gasesc mult sens in mersul la scoala si nu mai vad educatia ca pe un pasaport pentru un viitor mai bun. Speram din suflet sa fi ajutat si noi un pic copiii din acest liceu, care au mare nevoie de sprijinul tuturor.” – declara Raluca Chisu, fondatoare Asociatiei KinetoBebe, si Monica Popescu, initiatoarea campaniei.

Fundatia World Vision Romania sprijina elevii Liceului Iordache Zosima din comuna Armasesti prin programe economice si antreprenoriale, cu ajutorul carora sa poata avea acces la o meserie sigura si un viitor in comunitate.

Cartile noi din aceasta biblioteca sociala au fost donate de partenerii campaniei: 4Colours, Editura NEMI, Humanitas Junior, Editura NICULESCU, Editura Litera, Editura RAO. Alaturi de aceste carti au fost donate multe carti clasice, in stare buna, primite de la persoane fizice, prieteni ai campaniei.

Proiectul Daruieste o lume de basm este o initiativa lansata in decembrie 2018 de Asociatia Kineto Bebe si Asociatia EMOVERE, cu sustinerea Itsy Bitsy FM, 4 Colours si Opera Comica pentru Copii.

Cu sprijinul publicului si al companiilor generoase au fost create pana acum 18 biblioteci sociale la: Scoala de la stefanestii de Jos, la Sectia de pediatrie a Spitalului din Curtea de Arges, la Colegiului Gimnazial Basarab I si la singurul Club de Lectura din acest oras, la centrul Focus din Constanta, la Centrul Generatii coordonat de Fundatia Regala Margareta a Romaniei, la Hero After School Clinceni, la Casa Buna din Ferentari, la Boghesti Vrancea, la Institutul National pentru Sanatatea Mamei si Copilului din Bucuresti, la Spitalul de psihiatrie „Eftimie Diamandescu, la Primaria din comuna Gradinari si la centrul Centrul educational social Sfintii Petru si Pavel din Medgidia, iar acum la Liceului Iordache Zosima din comuna Armasesti.

Pentru a sustine construirea unor biblioteci sociale in campania „Daruieste o lume de basm”, copiii si adultii generosi pot alege cartile in stare buna, care nu le mai sunt de folos, si sa le aduca la unul din centrelee KinetoBebe:

  • Centrul KinetoBebe Mosilor – Calea Mosilor nr. 158, Sector 2
  • Centrul KinetoBebe Nord – Intrarea Catedrei nr.2, Sector 1
  • Centrul KinetoBebe Sud – Soseaua Oltenitei nr. 87-99, Sector 4

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s