Cutiuta din Origami

O cutiuta poate fi un cadou foarte dragut, facut de copilul tau, sau un obiect util pentru camera sa. Afla aici instructiunile.

Cand eram mica, am primit o serie de carti cu modele Origami si pot spune ca am trecut de zeci de ori prin fiecare sablon, pana cand toata camera mea era plina de figurine de hartie. In special, imi placea sa construiesc cutiute. Desi cred ca forma de cocor este cea mai cunoscuta, mie mi se parea mult mai folositoare o cutiuta. Ca dovada, si astazi mai am una facuta in copilarie, in care imi tin obiecte dragi.

De aceea, pot spune in cunostinta de cauza ca o cutiuta din Origami este un cadou frumos, ce va rezista in timp. In plus, este simplu de facut – nu ai nevoie de lipici, foarfece sau alte obiecte, ci doar de o coala patrata (nu trebuie sa fie neaparat hartie Origami, ci poti folosi, cum am facut si eu, o hartie colorata de impachetat).

Cum se face (urmareste instructiunile, impreuna cu imaginea de mai jos):

  1. Pune coala cu partea colorata in jos si partea alba in sus si incepi prin a indoi diagonalele colii, astfel incat sa obtii cute in diagonala.
  2. Apoi, indoaie fiecare colt al colii, spre centru.
  3. Indoaie si dezdoaie doua colturi opuse, astfel incat sa obtii cute pe verticala.
  4. Despatureste acele colturi.
  5. In ceea ce priveste colturile ramase, indoaie fiecare parte, astfel incat sa intalneasca centrul (ca in imaginea de mai jos).
  6. Ridica aceste doua margini, astfel incat sa obtii un model 3D si indoaie colturile ramase, spre interiorul formei.
  7. Gata si cutiuta!

cutiuta origami


3 comentarii la „Cutiuta din Origami”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s