Cursa paharelor cu apa

Cu temperaturile ridicate ale acestei veri e normal sa cautam tot felul de idei pentru a ne racori, cum ar fi jocul urmator – o cursa de umplut pahare cu apa, insa intr-un mod mai putin obisnuit.

Atentie! Activitatea se desfasoara numai afara, pentru a nu distruge obiectele din casa. In rest, regulile cursei vi le faceti voi, dupa numarul de jucatori (daca jucati doar in familie sau daca este un joc pentru o petrecere de copii) si dupa materialele folosite.

Ai nevoie de:

  • pahare de plastic, toate de aceeasi dimensiune (cate un pahar pentru fiecare jucator);
  • sfoara si banda adeziva;
  • pistoale cu apa, toate de aceeasi dimensiune si cu aceleasi proprietati (eu va recomand unele mai slabe, pentru a avea parte de o cursa mai intensa);

Cum se joaca:

Da o gaura pe fundul fiecarui pahar si petrece o sfoara prin ea si prin gura paharului. Indicat este ca gaura sa fie mai aproape de marginea paharului, astfel incat se se sprijine mai bine pe sfoara si sa ii poata fi mai usor jucatorului sa nimereasca tinta.

Leaga sfoara intre doi pereti, la un nivel potrivit pentru fiecare jucator, folosind banda adeziva. Atentie! Pentru a fi o cursa corecta, este important ca sforile pe care sunt puse paharele sa fie egale intre ele si distanta cursei sa fie aceeasi pentru toti.

Umple fiecare pistol cu apa si stabileste regulile. Cursa se desfasoara astfel: fiecare jucator trebuie sa isi impinga paharul de plastic de pe sfoara, folosind pistolul cu apa. Jucatorul va trage cu apa in pahar (tinta) si astfel il va impinge spre „linia de sosire”. (Propune un punct de inceput si unul de final.)

Regulile pot fi diferite, in functie de cum si cand crezi ca ar trebui sa se termine cursa. Poti stabili ca intrecerea sa ia sfarsit atunci cand toata lumea si-a terminat apa din pistol, stabilind apoi cine a ajuns cel mai departe. O alta varianta este ca punctul de sosire sa fie peretele pe care este lipita sfoara. Iar daca vrei sa faci o cursa cat mai lunga (si ai posibilitatea), poti stabili un interval de timp in care jucatorii isi pot impinge paharele de plastic – astfel, daca li se termina apa din pistol si inca mai au timp, pot reincarca pistolul si continua cursa. Bineinteles, in cazul ultimei optiuni, ai avea nevoie de un spatiu foarte mare.

02Pentru final, pregateste si un premiu pentru castigator. Sfatul meu este sa jucati pana castiga toata lumea.

Este un joc foarte amuzant pentru cei mici, care le va testa dexteritatea si coordonarea vizuala, intr-un mod interactiv.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s