Cursa Copiilor la Roșia Montană Marathon, pe 22 iunie

Pe 22 iunie, Piața Centrală din Roșia Montană va răsuna de râsetele și energia copiilor care vor lua startul în mult așteptatele curse dedicate lor în cadrul Roșia Montană Marathon, ajuns în 2024 la ediția a XI-a.

Începând cu ora 15:30, micii alergători își vor testa forțele pe trasee amenajate special pentru ei, alături de părinți și susținători entuziaști.

În mod tradițional, Cursa Copiilor de la Roșia Montană Marathon este de fapt formată din mai multe curse, adecvate vârstelor și puterilor celor mici. Toți copiii beneficiază de înscriere gratuită!

Organizată de Pachamama România și Centrul local Cercetașii din Roșia Montană, cursa promite o experiență sigură și captivantă. Copiii vor fi împărțiți în șase categorii de vârstă, cu trasee de lungimi variabile, de la 700 de metri pentru cei mai mici până la 2.3 kilometri pentru adolescenți.

Copiii între 0-6 ani vor alerga alături de părinți sau tutori în cadrul Family Run, de asemenea cu înscriere gratuită. La finalul Family Run copiii vor primi medalii de participare și goodie bags.

Program Tehnic Cursa Copiilor 2024:

 • Data: 22 iunie 2024
 • Ora: 15:30 – 17:00
 • Start și Sosire: Piața Centrală din Roșia Montană
 • Categorii de vârstă și trasee:
  ■ 0-6 ani: 700 m (alergare împreună cu părintele/tutorele)
  ■ 7-8 ani: 700 m
  ■ 9-10 ani: 700 m
  ■ 11-12 ani: 1.3 km
  ■ 13-14 ani: 2.3 km
  ■ 15-16 ani: 2.3 km

Participarea este gratuită, iar înscrierile se fac online, pe site-ul oficial al maratonului sau la fața locului, în perioada 21-22 iunie. Kitul de concurs poate fi ridicat până în dimineața evenimentului, pe baza unei declarații pe proprie răspundere.

Ateliere creative destinate copiilor

În cadrul evenimentului, copiii vor avea ocazia să participe la ateliere creative conduse de Hiroko Ogawa și Ioana Tomescu.

Hiroko Ogawa, profesoară de limba japoneză și pasionată de România, va susține ateliere de confecționat coronițe din flori de Sânziene, figurine din origami și caligrafie în culori.

Ioana Tomescu, artistă dedicată comunității din Roșia Montană, va organiza un atelier de pictură pentru copii. După ce a contribuit la numeroase proiecte în Roșia Montană, Ioana revine pentru a oferi micilor participanți o experiență artistică de neuitat.

Atelierele se vor desfășura astfel:

 • Vineri, 21 Iunie 2024, între orele 16:30 – 20:00
 • Sâmbătă, 22 iunie 2024, între orele 10:30 – 13:00

Roșia Montană Marathon 2024 nu este doar o competiție sportivă, ci și o sărbătoare a comunității, educației și creativității.

Manifest pentru educație și natură

Pachamama România lansează proiectul educațional „Copiii Daci, Familia Pachamama – educația viitorului”, un manifest pentru îmbunătățirea educației copiilor. Acest program promovează dezvoltarea personalității fiecărui copil, încurajându-i să se descopere și să se dezvolte armonios.

Partea esențială a proiectului implică natura, în calitate de principal aliat în educație. Activitățile desfășurate în natură, precum drumețiile și alergările, ajută copiii să se reconecteze cu sine și cu mediul înconjurător. Proiectul își propune să dezvolte inteligența emoțională, mentală, spirituală și ecologică a copiilor, pregătindu-i să devină agenți ai schimbării și lideri ai viitorului.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s