Cum suplimentezi alimentatia micutului cu intoleranta la lactoza

Cum suplimentezi alimentatia micutului cu intoleranta la lactoza

Intoleranta la lactoza nu este o boala, ci o sensibilitate la produsele lactate, pe care e bine sa le scoti din meniul copilului daca observi ca ii produc neplaceri. La Parinti de Pici, iti spunem ce poti include in alimentatia copilului, pentru a suplimenta nutrientii din lapte.

Chiar daca e mai putin grava decat alergia la proteina din lapte, intoleranta la lactoza nu e nicidecum motiv de bucurie pentru niciun copil sau parinte. Iar asta pentru ca aproape orice produs lactat poate produce balonare, greata, flatulenta, diaree sau crampe la stomac.

Ba, mai mult, spun unii medici, cei cu intoleranta la lactoza ar trebui sa evite si painea, cerealele, biscuitii sau inghetata, din aceleasi motive.

Ca sa stii cu siguranta daca piticul tau are sau nu intoleranta la lactoza poti face diverse teste, de sange sau chiar de respiratie, in urma carora medicul poate pune un diagnostic.

Iar daca afli ca cel mic are intoleranta la lactoza va trebui sa-i regandesti alimentatia in asa fel incat sa-i asiguri sursa zilnica de calciu si vitamina D. Legumele verzi, alunele si semintele de floarea soarelui sunt bogate in calciu, de exemplu, iar laptele de soia, cel de orez sau de migdale pot inlocui cu succes laptele de vaca, mai ales daca e fortificat cu vitamina D.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s