Cum sprijini copilul in divort

Cum ii explici copilului schimbarea prin care va trece familia sa, chiar lumea sa? Iata cateva solutii pentru a sprijini copilul in divort.

Imi amintesc ca eram prin clasa a cincea cand am auzit prima oara de conceptul de divort. Si nu din familia mea, ci in urma discutiei cu o colega care mi-a marturisit ca parintii ei sunt divortati. Tin minte ca a fost destul de socant pentru mine, mai ales la acea varsta, sa imi inchipui ca parintii unui copil s-ar putea desparti vreodata. Dar, iata ca aveam dovada in fata mea.

„Daca nu ma insel, cred ca unul din patru copii era crescut [n.r. potrivit studiilor] in familii monoparentale sau recompuse, ceea ce inseamna ca realitatea divortului este din ce in ce mai prezenta”, explica trainerul de parenting Urania Cremene, castigatoare a Premiului de Excelenta Itsy Bitsy – categoria Parenting pentru toti.

Devine din ce in ce mai pregnanta aceasta situatie in randul parintilor. Si, asa cum spune si Urania Cremene, este important sa realizam ca un divort este o realitate, nu neaparat o problema. Pentru ca, de multe ori, parintii se despart tocmai pentru binele copilului,

„Se complica foarte mult familia, asa cum am inteles-o noi pana nu demult – familia cu un tata si o mama, prezenti alaturi de un copil sau mai multi (in general, erau mai multi) toata viata lor”, continua Urania Cremene.

Daca te afli in aceasta situatie, cum il ajuti pe copil sa treaca prin aceste momente? Afla raspunsul in aceasta editie a emisiunii Meditatii pentru parinti.

Scopul acestui material redactional este de a informa parintii. Credem ca un parinte bine informat poate lua mai responsabil decizii privind educatia copilului sau. Informatiile transmise de intervievat reprezinta parerea personala a acestuia, nu au valoare de adevar absolut si nu reprezinta pozitia oficiala a Itsy Bitsy.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s