activitati copii fara televizor

Elimina televizorul din activitatile copilului tau

Dupa ce a invatat sa mearga, copilul devine o mica bomba de energie. Pentru a avea un moment de relaxare, multi parinti isi lasa copilul in fata televizorului. Descopera aici activitati mult mai sanatoase pentru a-l ocupa pe cel mic.

Alergi dupa el toata ziua, abia gasesti un moment sa respiri, iar gatitul ramane in mod sigur o activitate de superwoman. Cand a adormit, rasufli usurata: e cea mai frumoasa parte a zilei.

Exista insa o multime de activitati pe care i le poti propune si care il pot tine ocupat un timp suficient de lung pentru a-ti face treburile. Sunt activitati pe care le poate face singur, dar in preajma ta. Noi iti dam cateva idei, iar tu poti gasi altele. Scrie-ne ce alte solutii ai descoperit pe cont propriu!

Cum sa iti tii copilul ocupat fara sa dai drumul la televizor

1. Ia cateva pungi de paste de forme diferite: melcisori, penne, spirale, etc. Da-i copilului vase goale si arata-i cum sa sorteze pastele in functie de forma. Pe urma lasa-l singur – va fi absorbit de aranjatul lor! Chiar daca la sfarsit va fi un pic de mizerie, te poti folosi de prilej pentru a-l invata sa ia matura si sa te ajute sa aduni pe faras pastele cazute.

2. Copiilor mici le place sa mute obiecte dintr-un loc in altul. Da-i legume sau fructe pe care sa le mute dintr-un vas in altul. Poti profita de prilej pentru a rosti numele fiecarei legume/fructe si chiar culoarea ei. In loc de fructe poti folosi orice altceva: jucarii, haine, creioane, mingi, etc. Poti recurge chiar la orez sau fasole – in acest caz e bine sa ii dai o canuta care sa-l ajute la transferat.

Citeste si: Televizorul si intarzierile de limbaj

3. Lasa-l sa se joace cu cratitele tale din dulap. Le poate pune si scoate capacele, poate invata sa ghiceasca capacul corect pentru fiecare cratita sau poate sa incerce sa introduca vasele unele in altele (prin incercare si eroare, desigur, dar in felul acesta invata primele notiuni despre dimensiunea obiectelor).

4. Arunca un cearceaf peste doua scaune si da-i o lanterna. “Cortul” astfel improvizat va fi o cazemata pentru distractie nebuna. S-ar putea sa nu te abtii si sa intri si tu cu el acolo!

5. Ia un pumn de faina, adauga putina apa si ulei si modeleaza rapid putina coca. Da-i cateva forme de biscuiti si poti sa-ti vezi linistita de treaba ta. Cu greu o sa-i iei coca din mana la sfarsit!

6. Da-i o ceapa si arata-i cum sa curete foitele. Nu se va lasa pana nu o va curata pe toata. Ba va fi chiar mandru sa duca foitele la gunoi si sa auda de la tine: “Multumesc,dragule, ca ma ajuti!”

Autor articol: Oana Anghel – Redactor Itsy Bitsy


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s