Cum sa ramai calm cand stii ca vei fi stresat

Cu aceste sfaturi, poti preintampina usor situatii stresante, precum chei uitate acasa, acte pierdute si decizii dificile, evitand o catastrofa si pastrandu-ti calmul.

In momentul in care esti ingrijorat(a), iti este frica sau te afli intr-un moment de stres, abilitatile tale nu mai functioneaza cum trebuie. Asta se intampla pentru ca creierul tau se concentreaza doar pe apararea ta de raul potential.

„Comanda eliberarea cortizolului, care iti creste pulsul, iti moduleaza nivelul de adrenalina si iti incetoseaza gandirea”, explica neurologul Daniel Levitin despre creier.

Este modul organismului de a te ajuta sa supravietuiesti. Iar daca in trecut supravietuirea era literala, adica te aparai de pradatori, in prezent, vorbim de supravietuire la figurat. Chiar si faptul ca ti-ai pierdut buletinul elibereaza cortizol in organism. (Ca urmare, nu te vei mai putea concentra pe nimic altceva.)

Din fericire, exista moduri in care poti preveni situatii stresante. Unele sunt mai evidente, cum ar fi pozele actelor in telefon si un spatiu special pentru chei, altele insa necesita mai multa pregatire.

Afla aici idei pentru a ramane calm in situatii stresante si pentru a evita momente neplacute.

[ted id=2361 lang=ro]


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s