Cum sa construiesti un lampion

Pentru a infrumuseta si mai mult noptile de vara, construieste un lampion impreuna cu micutul tau, folosind acest tutorial.

Ai vazut ce frumoase sunt lampioanele lansate peste Marea Neagra? Sau poate te-a fascinat scena din desenul animat Tangled (O poveste incalcita), in care Rapunzel priveste lampioanele din barca.

In orice caz, daca ti-ai dorit sa aduci o bucatica din magia asta si acasa, afla ca este foarte simplu sa iti construiesti propriul lampion, fie pentru camera copilului, fie pentru un picnic in familie, sub cerul instelat.

Si nu te ingrijora! Aceasta varianta de lampion este una mai simpla, in care nu folosim nicio flacara si care nu zboara. Pana cand se termina melodia de mai sus, deja vei fi construit un lampion.

Ai nevoie de:

  • o coala A4;
  • foarfece;
  • un capsator sau banda adeziva;
  • lumanare electrica, de tip pastila sau luminite de brad.

Cum se face:

Pe latime, taie o fasie de la unul dintre capetele colii; acesta va fi manerul, de care vei avea nevoie la final. Indoaie coala pe lungime, ca in imaginea de mai jos.

010

De-a lungul colii indoite, taie fasii, pornind de la indoitura spre capete, pana aproape de capete, dar fara sa le tai de tot.

03

Acum poti dezdoi coala, pentru a vedea modelul. Infasoara coala intr-un cilindru si lipeste capetele care se unesc, folosind banda adeziva (sau le poti capsa).

040

Mai ramane doar sa lipesti fasia pe care ai taiat-o mai devreme, pe post de maner al lampionului.

06

Acum, lampionul tau este gata. Pentru a-l lumina, pune sub el o lumanare electrica sau, daca vrei sa il agati, prinde-l de o ghirlanda de luminite de brad.

Sfat 01: Foloseste hartie colorata, cum este cea de Origami, astfel incat lampionul sa fie decorativ, chiar daca nu este luminat.

Sfat 02: In loc sa faci manerul tot din hartie, poti folosi si o sarma usoara sau o panglica.

02

Autor articol: Oana Anghel – Redactor Itsy Bitsy


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s