Cum rezolvam neplacerile verii la femeia insarcinata

Cum rezolvam neplacerile verii la femeia insarcinata

Caldura verii este neplacuta pentru majoritatea dintre noi, dar in special pentru femeia insarcinata. La Traieste Sanatos cu Simona, aflam sfaturi pentru gravidutele care, in acest anotimp, se afla in ultimele doua trimestre de sarcina.

Odata cu zilele calduroase, apar si anumite probleme la femeia insarcinata. Temperaturile crescute oricum sunt o problema pentru multi dintre noi, dar gravidutele simt caldura mai mult decat oricine, intrucat ele au o temperatura a corpului mai crescuta.

Vara este dificila in special pentru femeile aflate in trimestrele doi si trei de sarcina, dupa cum aflam si de la dr. Denisa Nica, medic primar obstetrica-ginecologie.

Pe langa caldura insuportabila, femeia insarcinata se mai lupta si cu o retentie de apa accentuata, care duce la picioare umflate si dureroase, miscarea devine mai dificila, iar transpiratia cauzeaza o pierdere de saruri minerale.

Ca urmare, este important ca graviduta sa se hidrateze cat mai bine, sa evite orele de caldura maxima, dar sa iasa la plimbare dimineata si seara, si sa se imbrace adecvat (haine de bumbac, palarie si ochelari de soare). Totodata, pentru a evita pierderea de saruri minerale, dr. Denisa Nica recomanda femeii insarcinate sa bea bauturi cu electroliti.

Mai multe sfaturi descoperi acum, la Traieste Sanatos cu Simona.

Emisiune prezentata de SANADOR

Infiintat in anul 2001, SANADOR a cunoscut o dezvoltare continua, in prezent detinand mai multe clinici, laboratoare de analize medicale si cel mai mare spital privat multidisciplinar din tara, in care asigura tratament inclusiv pentru situatii de urgenta.

In cadrul Spitalului Sanador sunt disponibile 14 linii de garda 24/24: Cardiologie, neurologie, Obstetrica-ginecologie, ATI, Neonatologie, pediatrie, chirurgie generala, ortopedie-traumatologie, urologie, computer tomografie, ecografie, radiologie conventionala, laborator, medicina de urgenta


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s