Cum iti faci timp pentru joaca in familie

Pentru copii, joaca ar trebui sa fie o prioritate. Iar intr-o lume ideala, parintii ar avea tot timpul din lume sa se joace cu ei. Insa lucrurile nu stau chiar asa, astfel ca este nevoie sa ne facem un program de joaca. La Parinti de Pici, te ajutam cu sfaturi pentru a gasi timp si de activitati distractive in familie.

„Eu ma gandesc adesea cu vinovatie ca nu petrec suficient timp jucandu-ma cu fetita mea, stiind cata nevoie au copiii sa se joace cu noi si cat de multe pot invata astfel”, spune Georgiana, mama de pici.

Din pacate, ziua are doar 24 de ore si avem grija sa le umplem cat de mult putem. Este adevarat ca unele lucruri trebuie sa se intample, cum ar fi ingrijirea copilului (spalat, dat de mancare, imbracat) sau serviciul sau alte treburi casnice.

Pe de alta parte, multe dintre activitatile cotidiene pot fi transformate intr-o ocazie de joaca, de a invata si de a petrece timp in familie.

Mai ales in primii ani, copilul invata cel mai mult interactionand cu tine, fie ca deprinde abilitati sociale, ca-si dezvolta vocabularul, imaginatia sau motricitatea. Iar joaca este motorul principal.

Ce faci pentru a te asigura ca ii acorzi puiului tau zilnic o parte din timpul tau doar pentru joaca? Afla acum, la Parinti de Pici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s