Cum iti ajuta muzica sistemul imunitar?

Asa-i ca te simti mai bine dupa ce asculti cantece ritmate si pozitive? Afla cum iti ajuta muzica sistemul imunitar.

O echipa de cercetatori din Marea Britanie si Germania a demonstrat cum muzica poate fi folosita pentru a ajuta la recuperarea pacientilor. De asemenea, in urma unui studiu, oamenii de stiinta au descoperit ca, dupa 50 de minute de ascultat piese din genul dance, numarul de anticorpi creste, iar nivelul hormonilor de stres scade, toate acestea intarind astfel sistemul imunitar.

Studiul a fost realizat pe 300 de voluntari. Dupa nici o ora de ascultat muzica optimista, vesela, de dansat, voluntarii aveau nivelurile de cortizol (hormonul stresului) reduse semnificativ.

„Difuzarea muzicii in spitale ar putea aduce beneficii pacientilor si ar putea, de exemplu, sa duca la perioade mai scurte de recuperare, dar inca mai avem de facut teste”, a explicat Dr. Ronny Enk, unul dintre cercetatori.

Studiul nu a fost facut si pe alte genuri muzicale (cum ar fi piesele relaxante), insa s-a demonstrat in alte studii faptul ca, atunci cand asculti muzica preferata, creierul tau are numai de castigat.

Intorcandu-ne insa la sistemul imunitar influentat prin cantece, iti sugerez sa asculti muzica de dimineata de la Itsy Bitsy FM, pentru un surplus de voie buna si optimism! Spune-ne cum te simti dupa o ora.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s