Cum isi pot recapata mamele starea de bine

A deveni mama reprezinta, fara indoiala, una dintre cele mai profunde experiente umane. Intrarea in rolul de mama este un pas major in viata oricarei femei, iar dimensiunea, importanta si maretia acestei transformari pot fi incredibil de imbucuratoare, dar si coplesitoare si dificil de gestionat.

Intr-adevar, perioada de adaptare a unei femei la viata de mama este plina de schimbari atat biologice, cat si emotionale si sociale.

In plus, nevoite sa fie permanent atente la nevoile copiilor, multe mame isi ignora adesea propriile nevoi de baza, care devin acute si ajung sa le afecteze negativ sanatatea fizica si emotionala. Nu vorbim doar de nevoile fiziologice, precum cele de somn, mancare si apa, igiena sau sex, ci si de nevoi care tin de siguranta persoana, precum nevoia de limite, stabilitate, securitate si ordine.

De asemenea, chiar daca simt ca nevoia de iubire le e satisfacuta in relatie cu bebelusul, de care au grija clipa de clipa, mamele au si mai mare nevoie, dupa nastere, sa-si satisfaca nevoia de apartenenta si de iubire, simtindu-si familia aproape si mentinand relatii sociale sanatoase.

Din pacate, multe alte nevoi ale mamelor raman neimplinite in primele 1000 de zile de viata ale copilului, respectiv de la inceputul sarcinii si pana la aniversarea de doi ani a copilului.

Nevoi precum cele de recunoastere si de independenta, de cunoastere, de implinire personala, de frumustete si echilibru sunt adesea ignorate, atat din lipsa de timp si energie, cat si din lipsa unei sustineri potrivite.

Constientizarea, acceptarea si satisfacerea acestor nevoi intr-o masura cat mai mare, cu sprijin oferit de partener, de catre familia extinsa, specialisti, comunitate si de catre autoritati le pot ajuta pe mame sa se adapteze mai usor transformarilor din viata lor.

Sprijinite in acest fel, ele isi pot recapata mai usor starea de bine, atat din punct de vedere fizic, cat si emotional, iar copiii lor vor creste intr-un mediu armonios, potrivit unei dezvoltari sanatoase.

Despre cum isi pot recapata mamele starea de bine din punct de vedere fizic si emotional se va discuta la intalnirea online din 10 noiembrie, alaturi de Paul Olteanu, Master Trainer si Executive Coach specializat in comunicare, neurostiinta si procese de transformare.

Evenimentul, organizat in cadrul proiectului Femei care inspira, este dedicat mamelor cu copii mici si femeilor insarcinate si le va avea invitate si pe Atena Boca, Ioana Chicet-Macoveiciuc si Anca Serea, care vor impartasi din experientele lor.

Detalii despre eveniment se gasesc aici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s