Cum incepe o prietenie pentru copiii mici

Cum incepe o prietenie pentru copiii mici

Cand piciul tau cunoaste un alt pui de om este un moment foarte special si un pas important in viata copilului. Despre cum incepe o prietenie si cum ii invatam pe cei mici sa o mentina vorbim acum, la Parinti de Pici.

„Din experienta mea cu cea mica, interesul pentru ceilalti copii poate sa apara la doar cateva luni”, povesteste Georgiana, mamica de pici.

Desi copiii incep sa socializeze chiar si de la cateva luni, abia dupa varsta de 1 an incep sa devina interesati de altii ca ei. Totusi, atentie! In primii 2-3 ani, s-ar putea sa nu iti dai seama ca puiul tau socializeaza, pentru ca inca nu stie sa se joace sau sa vorbeasca prea mult. Asa ca, micutul tau se va imprieteni prin zambete, gangureli, priviri atente si atingeri.

Afla din podcast cum iti poti ajuta piciul sa faca primii pasi intr-o prietenie.

Copiii mici au nevoie de ajutor intr-o prietenie

Cu toate ca piciul tau se bucura enorm sa fie in preajma altora de seama sa, el inca nu stie cum sa se comporte fata de cei din jur – nu stie sa imparta, nu stie sa faca un cadou si nu stie ca o prietenie necesita empatie. Tu il vei invata toate aceste lucruri.

Eu, de exemplu, o incurajez pe fetita noastra sa ofere in semn de prietenie tot felul de daruri marunte si accesibile, cum ar fi frunze sau pietricele”, spune mamica Georgiana.

In plus, este important sa ii arati copilului tau exemple de prietenie din propria ta viata. Vei fi surprins(a) cat de mult te va imita.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s