Cum faci un cub distractiv din lemn

Sunt anumite jocuri sau jucarii pe care copiii ajung sa le indrageasca atat de mult, incat ar fi in stare sa se joace numai cu ele. Cubul distractiv din lemn este unul dintre ele, mai ales ca il puteti realiza impreuna, in familie, din foarte putine materiale:

  • 8 cuburi mici de lemn (se gasesc in magazinele de hobby-uri sau bricolaj)
  • banda adeziva colorata – 4-5 modele diferite
  • foarfeca

Cubul distractiv e relativ usor de facut, dar necesita multa concentrare si atentie din partea ta atunci cand lipesti cubuletele de lemn intre ele.

Inainte sa incepi sa construiesti jucaria, taie banda adeziva in fasii dreptnghiulare, care sa aiba latimea unui cubulet si lungimea a doua cuburi alaturate. De asemenea, pregateste si cateva bucati de banda adeziva la dimensiunea unui cubulet.

Dupa ce ai pregatit fasiile de banda adeziva urmareste cu atentie tutorialul de mai jos, pentru ca sunt multi pasi (greu de descris in cuvinte) pe care trebuie sa ii respecti atunci cand construiesti jucaria, lipind fasiile de banda adeziva pe cuburile din lemn:

La final vei mai avea cateva laturi de cub neacoperite cu banda adeziva. Lipeste pe fiecare din acestea (individual) bucatelele de banda adeziva taiate la inceput.

Cubul tau distractiv ar trebui sa fie acum gata, pregatit sa te joci cu el intorcandu-l pe toate partile!

Sursa foto: frugalfun4boys.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s