Cum faci o mini-catapulta in 5 minute

Exista anumite jucarii pe cat de simple, pe atat de fascinante pentru copii. Catapultele se numara fara indoiala printre ele. Inventata inaintea erei noastre de catre inginerii greci, catapulta a devenit „celebra” ca masina de razboi in Antichitate si Evul Mediu. Ii poti vorbi copilului tau despre istoria catapultei in timp ce construiti una impreuna.

O catapulta este atat de usor de realizat incat o poti asambla in 5 minute, daca cel mic e nerabdator sa o testeze. Poti face fie o catapulta din bezele moi, fie una din bete de inghetata, ca cea de mai jos.

Materiale necesare:

  • Bete de lemn (ca cele de inghetata)
  • Elastice
  • Pomponi
  • Lipici lichid
  • Un capac de plastic mediu (de la un PET de 5 litri)

Fa o mica stiva de cinci bete de lemn si leag-o cu cate un elastic la fiecare capat. Asigura-te ca betele sunt bine legate si nu se misca.

Leaga alte doua bete cu un alt elastic, in forma de “V”, apoi aseaza intre ele betele stivuite inainte, ca in imaginea de mai jos. Dupa ce ai potrivit betele, leaga-le bine unele de altele cu un elastic.

A venit randul capacului sa se alature proiectului. Pune putin lipici pe partea lui exterioara si fixeaza-l de bratul catapultei.

Invita-l pe cel mic sa testeze catapulta. Arata-i cum sa aseze cate un pompon in capac si sa-l catapulteze tinand cu o mana baza catapultei si apasand usor cu un deget pe bratul ei. Bratul va reveni imediat la pozitia initiala, insa pomponul va zbura prin aer.

Poti organiza chiar intreceri cu noua jucarie, sa vedeti cine reuseste sa catapulteze pomponii cat mai departe.

Sursa: livingwellmom.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s