Cum descoperi infectia cu helicobacter pylori

Cum descoperi infectia cu helicobacter pylori

Desi infectia cu helicobacter este extrem de raspandita, nu multi oameni stiu ca sunt afectati. Asta se datoreaza faptului ca simptomele helicobacter pylori sunt adesea aproape insesizabile. De aceea, este bine sa stii ce teste sunt disponibile, pentru a depista si vindeca boala. Descopera-le acum, la Traieste Sanatos cu Simona.

Dupa cum aflam de la dr. Elena Ciuperca, medic primar gastroenterolog, infectia cu helicobacter este una dintre putinele care poate afecta si infecta stomacul, adapostindu-se sub stratul de mucus din stomac. Este considerata a fi cea mai frecventa afectiune bacteriana cronica, intrucat jumatate din populatia lumii trece prin aceasta infectie.

Periculos este faptul ca cei mai multi afectati de helicobacter pylori sunt asimptomatici, adica nu isi dau seama ca sunt infectati. Astfel, se poate ajunge la gastrite, ulcere si, mai rar, chiar la cancere.

In plus, infectia cu helicobacter se transmite foarte usor. De exemplu, daca bei sau mananci dupa cineva infectat, risti sa te imbolnavesti si tu.

Din fericire, exista o multime de teste simple si noninvazive, prin care poti afla daca ai aceasta infectie bacteriana. Cele mai accesibile teste sunt cel de sange, testul de scaun si testul respirator. Mai multe detalii despre fiecare in parte iti ofera dr. Elena Ciuperca, acum, la Traieste Sanatos cu Simona.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s