Cum decurge inotul pentru bebelusi

Stiai ca iti poti duce bebelusul la inot chiar si de la doua saptamani de la nastere? Dar de ce ai face asta? Iata de ce este atat de important inotul pentru bebelusi.

Timp de noua luni, puii nostri s-au obisnuit cu un anumit stil de viata. Pentru ei, perioada intrauterina a insemnat sa fie inconjurati de lichid. Odata ce s-au nascut, bebelusii au ajuns intr-un mediu complet nou, pierzandu-si astfel o buna parte din repere.

De aceea, pentru a face trecerea mai usoara de la viata intrauterina la cea de afara, este important sa iti ajuti bebelusul sa intre in contact cu apa. (De exemplu, unele mamici opteaza pentru nasterea in apa, tocmai cu acest gand in minte.)

O metoda de a face asta este sa iti dai bebelusul la inot. Inotul pentru bebelusi (Aqua Bebe) poate incepe chiar de la doua saptamani si poate dura pana la doi ani.

Ce se intampla la Aqua Bebe? Un specialist face exercitii de miscare, cu bebelusul in apa – il scufunda, il leagana, il misca si, in acelasi timp, ii vorbeste si ii canta. Poti si tu sa fii alaturi de puiul tau, in bazin, pentru a-i da un plus de incredere si pentru a pastra legatura cu cel mic.

Inotul pentru bebelusi se face intr-un bazin special, cu apa la o temperatura de 32-34 de grade Celsius, tratata cu sare sau cu lampi de dezinfectare.

Iti poti duce bebelusul la inot o data pe saptamana, iar daca vezi ca ii place poti dubla numarul de sedinte.

Mai multe despre inotul pentru bebelusi ne spune Anne Marie Bac, hidrokinetoterapeut, in aceasta editie a emisiunii Meditatii pentru parinti.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s