Cum alegi un termometru pentru bebelusi

Cum alegi un termometru pentru bebelusi

Printre toate instrumentele pe care le „colectioneaza” toti tinerii parinti, asigura-te ca ai si macar un termometru pentru bebelusi. Cum exista mai multe tipuri de termometre, la Parinti de Pici, iti spunem cate putin despre fiecare.

Din experienta mea si a multor altor parinti, vei folosi termometrul destul de des, ca sa verifici daca cel mic are febra”, avertizeaza Georgiana, mama de pici. „Fetita noastra, de exemplu, a avut numai in primul an vreo 5 episoade de febra ridicata, deci am avut ocazia sa folosesc destul de mult termometrul.”

Lucrurile s-au mai schimbat de cand eram noi mici si mamele ne tineau sa stam locului, ca sa ne ia temperatura cu un termometru cu mercur, rece, la subrat. In acest moment, ai o multime de variante, fiecare optiune venind cu avantajele sale.

Despre fiecare tip de termometru pentru bebelusi aflam acum, la Parinti de Pici.

Ce tip de termometru pentru bebelusi sa alegi?

Depine ce anume vrei de la el. Mai jos, ai cateva dintre avantajele celor mai folosite termometre:

  • termometrul digital – fie ca este de tip rectal, axial, timpanic sau chiar de tip suzeta, termometrul digital iti arata temperatura pe un mic ecran si produce un mic sunet, cand a terminat de masurat; medicii recomanda sa ca bebelusilor sa le fie luata temperatura rectala, dar tu alegi ce preferi pentru piciul tau – noi putem doar sa te avertizam ca suzeta provoaca dependenta;
  • termometrul cu infrarosu – este mai usor de folosit decat cele rectale sau axiale, intrucat nu il deranjeaza pe cel mic; pur si simplu ii pui instrumentul pe frunte si ai aflat temperatura – este bun de folosit cand bebelusul doarme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s