Cum alegi un purificator de aer potrivit pentru casa ta

Indiferent cat de mult timp suntem plecati la serviciu sau la scoala, petrecem cel mai mult timp acasa. In ultimul an, cel putin, multi dintre noi am petrecut mult mai mult timp acasa decat in afara ei. E firesc, asadar, sa ne preocupe calitatea aerului pe care il respiram acasa si sa ne dorim sa respiram un aer mult mai sanatos, fara praf, polen sau alergeni.

In acest caz, un purificator de aer s-ar putea sa fie solutia de care avem nevoie. Este un echipament util, usor de folosit, care curata aerul trecandu-l printr-o serie de filtre, oferindu-ti apoi un aer mai sanatos, bun de respirat.

Cristian Lacraru a povestit, intr-un nou episod Family Tech, care sunt lucrurile de care sa tinem cont atunci cand cumperi un purificator de aer potrivit pentru casa ta:

  • Tine cont de suprafata camerei in care vei folosi purificatorul. Dimensiunile purificatoarelor difera in functie de capacitatea de aer pe care o pot filtra, de aceea ar fi bine sa stii dinainte care este volumul si/sau suprafata camerei in care vei amplasa purificatorul.
  • Nu cumpara un purificator mic pentru o camera mare sau invers.
  • Uita-te la filtre care pot fi curatate usor, chiar spalate. Unele modele de purificatoare ofera acces facil pentru curatarea si schimbarea filtrelor.
  • Exista purificatoare de aer care folosesc o tehnologie noua, cu ioni nanoe. Aceasta tehnologie foloseste nanoparticule de apa care neutralizeaza mirosuri, bacterii si virusuri si este foarte eficienta in purificarea aerului.
  • sistemele de filtrare ale unui purificator se bazeaza, de obicei, pe filtre pasive; cel mai cunoscut dintre ele este filtrul HEPA (prezent si la automobile), care neutralizeaza mirosurile din aer.
  • unele purificatoare au senzori pentru a masura mirosurile si afiseaza electronic informatiile privind calitatea aerului din incapere.
  • purificatorul de aer poate fi combinat cu un umidificator de aer. Anumite modele de purificatoare au deja incorporata aceasta functie.

Urmareste-l pe Cristian Lacraru in noul episod Family Tech si afla cum functioneaza un purificator de aer si cum poti alege un dispozitiv potrivit pentru casa ta. 

GASESTI AICI TOATE EPISOADELE FAMILYTECH.


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s