Cultura si sarbatoare la Festivalul Dilema veche

Revista „Dilema veche” te invita la trei zile de cultura si sarbatoare, la Festivalul Dilema veche, in Cetatea Alba Iulia.

Alaturi de Primaria Alba Iulia si Consiliul Judetean Alba, intre 22 si 24 august are loc a treia editie a festivalului, cu tema „Noi suntem ceilalti”, adresat dilematicilor de pretutindeni.

Evenimentul ne ofera ocazia de a ne intalni cu personalitati ale artelor si culturii. Festivalul va fi deschis de scriitorul Mircea Cartarescu. Programul cuprinde teatru (Act Orchestra), expozitii (Cosmin Bumbut si Devis Grebu), concerte (Zdob si Zdub, Zoli Toth Project, Farfarello feat. Ovidiu Lipan Tandarica), un recital al pianistei Alina Azario.

Pentru cinefili, va fi proiectat, in avanpremiera, filmul documentar “Tatal meu, Lucian Blaga”.

Iar cu sprijinul Reprezentantei Comisiei Europene in Romania, va fi organizata dezbaterea “A New Narrative for Europe”, cu participare internatională.

De asemenea, cei mici vor avea parte de o multime de ateliere concepute special pentru ei: “Ziarul Cetatii”, “Atelierul Fantastic” si “Cetatea copiilor”.

Festivalul se va incheia cu un concert: “Tandreturi pentru femei cu cei patru corifei” (Nicu Alifantis, Alexandru Andries, Mircea Baniciu, Mircea Vintila) – o editie speciala pentru Festivalul Dilema veche a unui spectacol care are loc o data la zece ani.

Programul complet poate fi consultat pe festival.dilemaveche.ro.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s