Crucea Rosie Romana lanseaza campania de strangere de fonduri “Romania salveaza Romania”

Crucea Rosie Romana lanseaza campania nationala de strangere de fonduri “Romania salveaza Romania”, in cadrul careia se pot dona 2 euro prin numarul special de SMS 8827, valabil in toate retelele de telefonie mobila din tara, fara costuri suplimentare.

Donatii pot fi facute si prin intermediul site-ului Crucii Rosii Romane: www.crucearosie.ro sau direct in contul campaniei -RO59BRDE410SV24517324100 (Lei), deschis la BRD Agentia Piata Romana.

Donatiile colectate vor fi utilizate pentru:

  • Dotarea unitatilor sanitare de pe intreg teritoriul Romaniei cu aparatura medicala si materiale de stricta necesitate in tratarea persoanelor infectate COVID-19.
  • Ajutor cu materiale de protectie pentru personalul angajat din institutiile care asigura permanenta in cadrul institutiilor din subordinea MAI, MAPN, MS.
  • Ajutor cu pachete alimentare si pachete igienice pentru persoanele vulnerabile aflate in izolare la domiciliu, in limita resurselor disponibile, si in stransa legatura cu autoritatile locale.
  • Ajutor pentru centrele de carantina din tara, in limita resurselor disponibile, si in stransa legatura cu autoritatile locale.

“In aceste vremuri incerte, stim sigur un lucru: bunatatea si solidaritatea ne fac mai puternici. Pandemia COVID19 este o urgenta de sanatate globala care afecteaza viata si programul zilnic al fiecarei persoane. Am credinta ca fiecare dintre noi poate ajuta la înfrangerea acestui virus. Este timpul sa fim uniti, este timpul sa ne implicam. Salvarea vine de la noi. Romania salveaza Romania!”, a declarant Iuliana Tudor, jurnalist TVR si ambasador al Crucii Rosii Romane.

De 144 de ani, Crucea Rosie Romana a fost alaturi de populatie, in prima linie a asistentei umanitare, in cele mai dificile perioade – inclusiv doua razboaie mondiale. Pandemia coronavirus de acum nu face exceptie. Incercam prin toate mijloacele sa venim in ajutorul tuturor categoriilor sociale afectate de pandemie. Avem nevoie de ajutorul tuturor celor care pot sustine actiunile noastre umanitare.

“Prin contributia tuturor, vom putea ajuta unitatile sanitare si vom sprijini cat mai multe persoane vulnerabile care se confrunta cu dificultati materiale severe si fac fata cu greu acestei perioade de stres. Este momentul sa ne implicam si sa fim responsabili pentru viitorul acestei tari. Romania salveaza Romania”, a declarat Ioan Silviu Lefter, director general Crucea Rosie Romana.

Inca de la inceputul acestei perioade de criza, Crucea Rosie Romana s-a aflat, conform mandatului sau, in colaborare permanenta cu autoritatile nationale si locale si a oferit sprijin logistic, uman si material pentru a consolida raspunsul acestora în pandemia COVID-19.

Mai multe detalii se gasesc pe crucearosie.ro.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s