Copilul nostru, maestrul nostru

Ca adulti, ne vine greu sa acceptam ca inca mai sunt lucruri de invatat, de schimbat la noi insine, mai ales atunci cand acele lectii vin de la… proprii copii. Ce putem invata de la cei mici si de ce este important sa ii ascultam?

„Cred cu tarie ca, pentru orice parinte, copilul care vine catre el poate sa reprezinte un trainer de dezvoltare personala extraordinar, marturiseste Monica Reu, trainer de comunicare nonviolenta, in aceasta editie a emisiunii Meditatii pentru parinti cu Cristina Trepcea.

Cu totii, de la cei mai mici pana la cei mai mari, avem nevoie de un sprijin, de cineva care sa ne provoace in orice moment. Pentru parinti, un astfel de suport (extrem de important) sunt chiar copiii.

Iar micutii nostri, prin inocenta lor si prin modul neprihanit in care vad lucrurile, ne pot invata foarte multe. (Vezi si articolul Copiii nostri ne invata relaxarea.)

Din pacate insa, fie din mandrie, fie din nebagare de seama, adesea, aceste lectii nu ajung la noi. De aceea, este foarte important sa iti poti deschide mintea si sufletul, pentru a putea primi aceste invataturi.

Afla cum a ajuns la aceasta concluzie Monica Reu si cum poti accepta adevarurile copilului tau.

Tu ce lectii ai invatat de la micutul tau? Spune-ne in rubrica de comentarii.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s