Incepe o noua editie a taberei pentru copii „Vara pe ulita” la Muzeul Satului

Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti” organizeaza, intre 20 iulie si 7 august, a 28-a editie a taberei de creatie „Vara pe ulita”.

In tabara sunt asteptati copii si tineri cu varste cuprinse intre 7-18 ani, care vor lucra alaturi de mesteri populari din intreaga tara si vor fi initiati in tainele olaritului, vor afla cum sa incondeieze oua, cum se ţese, cum sa realizeze o icoana pe lemn si una pe sticla, cum sa faca podoabe populare sau cum sa isi confectioneze o papusa.

Nu vor lipsi nici atelierele de desen-pictura, jucarii din lemn, teatru de papusi, modelaj.

Noutatile Taberei sunt atelierele de pictura pe panza, croit-cusut-brodat ia romaneasca, prelucrarea artistica a pielii pentru a crea o pereche de opinci si accesorii din piele, precum si atelierele de arta medievala, in cadrul primei editii a Taberei Medievale, organizata de Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti” si Asociatia pentru Promovarea Istoriei si Artei Medievale – Lupus Dacus.

Inscrierile au loc atat la sediul Muzeului National al Satului „Dimitrie Gusti” (cladirea Arhondaric, sos. Kiseleff nr. 28), de luni pana joi, intre orele 10:00 si 15:00, iar vineri intre orele 10:00 si 13:00, cat si online (programe.culturale@muzeul-satului.ro), prin completarea fisei de inscriere, cu un telefon in prealabil, pentru a verifica disponibilitatea locurilor, la fiecare atelier fiind permis un numar maxim de 6 copii.

Sunt recomandate inscrierea si plata on-line.

Inscrierile se fac doar dupa luarea la cunostinta a Regulamentului Taberei.

Mai multe detalii despre programul taberei de creatie „Vara pe Ulita” se gasesc aici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s