Copiii si seniorii de la Centrul Generatii au acum 3 biblioteci datorita campaniei „Daruieste o lume de basm”

3 noi biblioteci au fost construite cu cartile donate de copii si parinti in campania Daruieste o lume de basm!

Aceste biblioteci au adus mare bucurie copiilor si seniorilor de la Centrul Generatii, coordonat de Fundatia Regala Margareta a Romaniei. Acestia aveau activitati de lectura in program, dar nu aveau o biblioteca a lor. Sutele de carti adunate de organizatorii campaniei „Daruieste o lume de basm” au fost oferite cu generozitate de oameni si companii, care inteleg ca sunt multi copii, care nu au sansa de a evada dintr-o lume plina de greutati, decat cu ajutorul unei carti.

Campania Daruieste o lume de basm este o initiativa lansata in decembrie 2018 de Gradinitele Butterfly, Asociatia Kineto Bebe si Asociatia EMOVERE, cu sustinerea Itsy Bitsy FM si a creat, de la inceputul anului 2019, 8 biblioteci pentru copiii mai putin norocosi. Donatiile de carti in stare buna primite de la copii, parinti si companii au ajutat la construirea unor biblioteci la Stefanestii de Jos, la sectia de pediatrie a Spitalului din Curtea de Arges, la Colegiului Gimnazial Basarab I si la singurul Club de Lectura din acest oras, iar cartile donate in iunie si iulie au fost atat de multe incat au putut fi create 3 biblioteci la Centru Generatii.

Centrul Comunitar Generatii ofera servicii sociale de tip scoala dupa scoala pentru 52 de copii din familii cu posibilitati financiare reduse, cu implicarea a 35 de voluntari seniori. Centrul intergenerational asigura asistenta sociala si sprijin educational copiilor si tinerilor din familii nevoiase, intr-un mod practic, inovativ si eficient, ce are la baza solidaritatea intre generatii.

Interesul mare pentru carti manifestat de adulti a creat un mare entuziasm si in randul copiilor, care s-au bucurat sa isi aranjeze cu mana lor cartile primite in dar.

 

Campania „Daruieste o lume de basm” arata in fiecare luna ca generozitatea este o calitate pe care o putem manifesta tot anul si ca nevoia de lectura si carti exista in toate mediile, chiar daca unii copii sunt mai putin norocosi.

Pentru a le oferi o sansa la bucurie si educatie va invitam sa alegeţi cartile in stare buna, care nu va mai sunt de folos si sa le aduceti la una dintre adresele de mai jos, pentru campania „Daruieste o lume de basm”:

1. Gradinita Butterfly Aviatiei
Str. Intrarea Gliei nr.7, Sector 1

2. Gradinita Butterfly Baneasa
Str. Drumul Potcoavei nr.59, Voluntari Ilfov (Gradina Zoologica)

3. Gradinita Butterfly Cosmopolis
Str. Lacului, vila 8F, Stefanestii de Jos, Ilfov

4. Centrul KinetoBebe Mosilor
Calea Mosilor nr. 158, Sector 2

5. Centrul KinetoBebe Nord
Intrarea Catedrei nr.2, Sector 1

6. Centrul KinetoBebe Sud
Soseaua Oltenitei nr. 87-99, Sector 4

Campania este sprijinita de Itsy Bitsy FM si 4Colours.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s