Copiii romani de pretutindeni sarbatoresc Ziua Limbii Romane la Itsy Bitsy!

Copiii romani aflati oriunde in lume pot sarbatori anul acesta Ziua Limbii Romane alaturi de SuperEroii Itsy Bitsy si de Profesorul de Joaca Leon Magdan!

Itsy, Bitsy, Spinner, Spark si Profesorul de Joaca Leon Magdan ii asteapta pe romanasii si romancutele de pretutindeni la o video-petrecere cu multa joaca, jocuri, muzica si povesti romanesti luni, 31 august, intre orele 16:00 si 22:00.

Evenimentul va fi interactiv si va fi transmis in direct la radio, dar si in format video, online, pe itsybitsy.ro si pe pagina de Facebook Itsy Bitsy.

Fii la curent cu noutatile evenimentului aici.

«Copiii au capacitatea de a vibra sufleteste si de a se conecta la tara lor, chiar daca acum locuiesc in Canada, Italia, Spania sau in tari indepartate. Ne propunem ca, de cateva ori pe an sa oferim un cadru distractiv, interactiv si educativ in care copiii romani de pretutindeni sa se conecteze cu radacinile lor romanesti. Si ii rugam pe parinti sa ii ajute pe copii sa participe la evenimentele romanesti, pentru ca legatura vie cu tara de origine, cu limba romana si cu traditiile romanesti ne ajuta sa ne pastram echilibrul interior, indiferent de varsta pe care o avem si locul unde traim. » , spune Nadia Tataru, presedinta Asociatiei Parintilor Isteti.

Programul evenimentului:

 

  • 16:00 – 16:30 – SuperEroii Itsy, Bitsy, Spinner si Spark joaca „Alfazet” cu tematica romaneasca alaturi de Profesorul de Joaca Leon Magdan
  • 16:30 – 17:30 – Calatorie in natura impreuna cu Spark, supereroul ecologist.

Spark, supereroul ecologist, va prezenta locuri minunate, obiective turistice si specific de fauna si flora din tara precum: Dunarea si Delta Dunarii, Carpatii si Sfinxul, Vulcanii Noroiosi, Transfagarasan si Transalpina etc.

  • 17:30 – 18:30 – Jocurile copilariei alaturi de Itsy si Bitsy 

Copiii vor avea posibilitatea sa aleaga ce joc vor sa joace, dintr-o camera plina cu cutii in care se vor gasi diverse jocuri: Fazan in valiza, Sinonime, Masa festiva de mancaruri romanesti, DA si NU din povestile romanesti, Rima cu cuvinte romanesti, etc.

  • 18:30 – 19:30 – „Calatorie prin povesti romanesti”, impreuna Profesorul de Joaca Leon Magdan.

Prin joc si joaca educativa, copiii vor face cunostinta sau isi vor aminti de personajele romanesti indragite precum: „Pacala”, „Punguta cu doi bani”, „Fata babei si fata mosului”, „Povestea porcului”, etc.

  • 19:30 – 20:30 – TOMANAP prin regiunile romanesti, alaturi de Spinner

Copiii vor strabate in joaca, virtual, anumite zone ale Romaniei – Moldova, Bucovina, Maramures, Crisana, Banat, Transilvania, Oltenia, Muntenia, Dobrogea – si vor afla, unii de la altii, informatii specifice fiecarei zone.

  • 20:30 – 21:30 – Joaca, joaca si iar joaca – cu specific romanesc – alaturi de Profesorul de Joaca Leon Magdan

Copiii se vor juca si vor afla lucruri noi despre limba romana prin proverbe, ghicitori, povesti, curiozitati si informatii despre personalitati romanesti.

  • 21:30 – 22:00 – Urari romanesti ale SuperEroilor Itsy Bitsy si ale Profesorului de Joaca Leon Magdan.  

„Copiii romani de pretutindeni sarbatoresc Ziua Limbii Romane” este un eveniment organizat de Asociatia Parintilor Isteti si sustinut de Itsy Bitsy si RePatriot.

Evenimentul are ca obiectiv principal pastrarea si afirmarea identitatii lingvistice a romanilor de pretutindeni si transmiterea elementelor de limba, cultura si civilizatie romaneasca noilor generatii de romani de pretutindeni.

Fii la curent cu noutatile evenimentului aici.

SuperEroii Itsy Bitsy nu sunt la primul eveniment de acest gen. Ei si-au antrenat pana acum superputerea iubirii fata de tara in cadrul evenimentului „Copiii Sarbatoresc Romania„, dedicat Zilei Nationale a Romaniei (2019), iar anul acesta, de 1 Iunie, s-au conectat cu copiii romani de pretutindeni la „1uniFEST – Festivalul Petrecerilor de Acasa pentru Copii„, in cadrul unui eveniment maraton de 72 de ore, urmarit de copii si parinti romani din toate colturile lumii.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s