Copiii pot deveni designeri de genți la Art Safari Kinder!

Art Safari Kinder lansează o provocare pentru copiii cu vârste între 4 și 18 ani: să creeze propriile genți, în cadrul concursului „The Bags of Tomorrow”. Micii artiști sunt invitați să deseneze, picteze sau să modeleze cea mai ingenioasă și simpatică poșetă și să câștige premii atractive.

Concursul de creație pentru copii este inspirat de expoziția internațională „Bags: Inside Out”, prezentată în acest sezon de Art Safari, în colaborare cu muzeul V&A, Londra. 300 de genți iconice sunt expuse în primul fashion & design show din istoria Art Safari.

La concurs pot participa toți copiii înscriși la atelierele de creație și cursurile Art Safari Kinder, până pe 7 ianuarie 2024.

La atelierele și cursurile Art Safari Kinder, copiii se împrietenesc cu arta și descoperă o lume plină de culoare și forme deloc plictisitoare. Programul este coordonat de artista Adriana Florea Băloiu, care acum îi va ghida pe micii Karl Lagerfeld și pe micile Coco Chanel în drumul lor spre celebritate.

Micii artiști pornesc într-o călătorie de sine, în care își pot reda propriile povești prin intermediul unui obiect iconic: geanta. Fiecare participant își alege o tehnică, de la pictură, desen și până la modelaj, iar apoi proiectează geanta visurilor. Printre creațiile înscrise până acum la concurs se numără geanta-gogoașă, geanta magnetofon, geanta Panda sau geanta-vacă minune.

Atelierul de artă include și un tur ghidat gratuit în Art Safari Stars Edition și un kit de desen Kinder. Copiii vizitează expozițiile pe un traseu redesenat pentru ei, inspirându-se din gențile create de cei mai faimoși designeri și cele mai cunoscute case de modă, din „Bags: Inside Out”: de la Chanel, Louis Vuitton, Gucci, la Hermès și Dior.

Și școlile pot participa la concurs – grupurile organizate se bucură și de un discount. Profesorii își aduc elevii la ateliere, iar ei învață să creeze o geantă de la zero. De asemenea, copiii din familii defavorizate, care primesc bursă socială și fac parte din grupurile organizate de școlari, beneficiază de ateliere gratuit.

Marele câștigător va primi cadou geanta-creație proprie. Schița va fi transformată într-o geantă reală de Simina Filat, designer recunoscut la nivel internațional. Simina Filat a câștigat numeroase premii și a avut numeroase expoziții naționale și internaționale, cele mai sonore fiind Bienala de la Veneția 2023, Expo Dubai 2020, Milano Design Week 2021/2022. De-a lungul timpului, a produs sute de modele, dintre care unele au devenit virale, rămânand constant în preferințele publicului.

Premiile complete pentru locul I, II și III și cele 5 mențiuni vor fi anunțate în ianuarie 2024 pe site-ul Art Safari, secțiunea Art Safari Kinder, dar și pe Instagram & Facebook. Acestea sunt oferite de ProfiArt și Kinder. Câștigătorii vor fi selectați de coordonatorul atelierelor, la finalul perioadei de participare, și vor fi anunțați în jurul datei 14 ianuarie 2024.

Atelierele și cursurile Art Safari Kinder au loc în cadrul Art Safari din Palatul Dacia-România (Lipscani, nr. 18-20, București) până pe 14 ianuarie 2024, după următorul program:
• Joi-vineri – 18:30-19:30;
• Sâmbătă-duminică – 12:30-13:30 și 14:00-15:00.

Biletele se pot achiziționa online sau prin rezervare directă prin email kids@artsafari.ro sau la telefon: 0770.443.219.

Școlile beneficiază de discount la cursuri, iar copiii care primesc bursă socială participă gratuit, în grupuri organizate.

Mai multe detalii se găsesc pe artsafari.ro.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s