Copiii moldoveni sunt la fel de grasi ca cei americani

Specialistii au facut un studiu in scolile din judetele Iasi si Neamt care a aratat ca 1 din 3 copii are probleme de greutate, iar 1 din 6 copii este obez.

Numai luna trecuta, la Spitalul de Pediatrie din Iasi 15 copii din Moldova au fost diagnosticati cu obezitate. Medicii recomanda respectarea orei de sport din cadrul programei scolare si evitarea mancarurilor de tip fast food. Fenomenul este raspandit si in randul adultilor.

Anual, la Spitalul de Pediatrie „Sfanta Maria” din Iasi, unitate sanitara ce deserveste intreaga Moldova, ajung cate 150 de copii care au probleme de greutate.

Numarul lor a inceput sa creasca imediat dupa 2005, cand au aparut si primele magazine de fast food, iar in prezent medicii sunt alarmati de fenomenul care a luat o amploare ca in Occident.

„Putem spune ca suntem la nivelul Statelor Unite ale Americii cand vorbim de obezitate infantila. Numarul copiilor care au probleme cu greutatea este dublu fata de cat era in 2005 si asta din cauza magazinelor de tip fast food, dar si din cauza statului excesiv in fata calculatorului sau a televizorului. Numai in martie am avut 15 astfel de cazuri”, spune Carmen Oltean, medic specialist diabetologie pediatrica la Spitalul „Sfanta Maria” Iasi.

Sursa: Adevarul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s