Radio Boot Camp – școala de vară pentru copii

Vara aceasta, copiii între 6 și 14 ani descoperă lumea fascinantă a radioului la Radio Boot Camp, în parcul Al. Ioan Cuza din București.

Radio Boot Camp este un curs gratuit de mass-media desfășurat sub forma unei școli de vară, unde copiii își dezvoltă abilitățile de comunicare și creativitatea, lucrul în echipă și încrederea în propria persoană, leagă noi prietenii și se îmbogățesc cu o experiență radio inedită.

Evenimentul este organizat de Asociația Părinților Isteți împreună cu Itsy Bitsy și finanțat de Primăria Sectorului 3, cu fonduri nerambursabile de la bugetul local.

Radio Boot Camp propune 10 cursuri de învățare experențială care se vor desfășura în Parcul Al. Ioan Cuza din București în perioada 25 iunie – 27 august, în fiecare sâmbătă, între orele 17:00 și 20:00.

Folosind metode diverse, dinamice și interactive, trainerii școlii de radio îi vor învăța pe copii noțiuni de bază despre jurnalismul radio, despre diverse formate de emisiuni radio și combinarea diferitelor materiale audio, precum și despre munca de echipă dintr-o emisiune radio.

În cadrul fiecărui curs, copiii pot participa, timp de trei ore, la o serie de ateliere tematice de mass-media, astfel:

  • Atelier de introducere în radio: copiii află ce este radioul și la ce folosește, învață noțiuni de bază legate de echipamentele tehnice dintr-un studio radio (căști, microfoane, mixer etc.), reguli de poziționare la microfon și de adresare radio.
  • Antrenament de jurnalism radio: copiii învață despre formatul unei emisiuni radio, despre emisiuni tematice și despre cum pot comunica informații de tip jurnalistic, vor face exerciții vocale și de dicție și vor redacta propriile materiale jurnalistice.
  • Antrenament de Dj Muzical: copiii descoperă partea tehnică a lumii radio, află cum funcționează mixerul și soft-ul radio, au ocazia «să facă butoane» și să creeze propriul playlist.
Cursanții Radio Boot Camp intră în direct la radio Itsy Bitsy!

Copiii care participă la atelierele de mass-media din cadrul școlii de vară Radio Boot Camp își vor putea prezenta creațiile jurnalistice la Radio Itsy Bitsy, în direct din parc!

În spațiul alocat Radio Boot Camp din parcul Al.I.Cuza se va afla și Radiomobilul Itsy Bitsy, de unde copiii care participă la ateliere vor putea intra în direct, alături de realizatorii de la Itsy Bitsy. Emisiunea va fi transmisă în direct sâmbăta, între orele 18:00-20:00.

Pentru a le da copiilor ocazia să pună în practică informațiile învățate la atelierele școlii de vară, fiecare ediție a programului Radio Boot Camp are o tematică de care copiii vor trebui să țină cont și să pregătească propriile materiale jurnalistice pe care să le prezinte apoi în direct la radio Itsy Bitsy.

TEMATICA RADIO BOOT CAMP:

25 iunie – Informații utile de vacanță
2 iulie – Relatări sportive
9 iulie – Buletin meteo din lumea mea
16 iulie – Știri din cartierul meu
23 iulie – Topul meu muzical
30 iulie – Radio documentar despre animalul preferat
6 august – Podcast la minut
13 august – Reportaj din vacanță
20 august – Idei pentru o viață sănătoasă (info utile)
27 august – Prezentarea eroului meu preferat

Cursurile școlii de vară Radio Boot Camp sunt gratuite și sunt deschise tuturor copiilor între 6 și 14 ani. Participarea nu necesită înscrierea prealabilă. Aceasta se face la fața locului, în funcție de spațiul și timpul disponibil. Copiii pot participa la toate edițiile programului, la una sau doar la câteva cursuri.

Cum ajungi la Radio Boot Camp:

Pentru a ajunge la Radio Boot Camp recomandăm folosirea mijloacelor de transport în comun care ajung în zona Parcului Al.I. Cuza:

  • Stații Metrou: Dristor, Titan.
  • STB: Tramvaiele 1, 19, 23,  27, 40; Troleibuze 70, 79; Autobuze 101, 102, 135, 243, 253, 311, 330, 335, N104, N125.
  • Auto: În anii trecuți traficul în zonă a fost foarte îngreunat și vă recomandăm să parcati mai departe de parc, în zonele: Mall ParkLake, B-dul Baba Novac, B-dul Constantin Brancuși, B-dul Nicolae Grigorescu, B-dul Liviu RebreanuB-dul Camil Ressu.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s