Copiii intra in vacanta

Peste 3,3 milioane de prescolari si elevi vor intra, maine, in vacanta de primavara, prilejuita de sarbatorile pascale.

Elevii vor reveni in banci luni, 12 aprilie, pentru inca doua luni de cursuri. Anul scolar se va incheie vineri, 11 iunie, iar vacanta de vara va incepe in 12 iunie si se va incheia in 12 septembrie.

Dupa vacanta de primavara, elevii claselor a XII-a vor continua examenul de Bacalaureat pe care l-au inceput in luna februarie cu probele orale la limba romana si limba materna.

Examenul va continua cu proba de evaluare a competentelor digitale, pe care elevii o vor sustine intre 19 si 29 aprilie, iar intre 31 mai si 4 iunie se va desfasura proba de evaluare a competentor lingvistice intr-o limba straina.

Sesiunea scrisa a Bacalaureatului va incepe in 28 iunie cu proba la limba si literatura romana. Pe 30 iunie va fi sustinuta proba la matematica, iar ultima proba, la alegere, se va desfasura in 2 iulie.

Si pe elevii claselor a VIII-a ii asteapta o perioada de testari in vederea admiterii la liceu. E vorba de evaluarea nationala care se va desfasura in perioada 4-12 mai la disciplinele limba romana, limba materna si matematica.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s