Copiii care fac fapte bune au invatat acest lucru

Copiii care fac fapte bune au invatat acest lucru

Iti poti invata foarte usor copiii sa faca fapte bune si actiuni de voluntariat, daca tii cont de cateva aspecte. La Meditatii pentru parinti, vedem ce ii face pe micutii nostri sa isi doreasca sa faca lumea mai buna.

Mintea copiilor este ca un burete si cel mai bine este sa vada la noi si sa urmeze exemplul nostru. Asa ca, primul pas este sa fii tu voluntar”, spune Mario De Mezzo, fundraiser.

[Vezi: 50 de fapte bune pe care le poti face intr-o singura zi]

Daca parintele arunca gunoaie pe geamul de la masina, copilul va face acelasi lucru. Daca parintele se poarta urat fata de alti oameni sau ii ignora pe cei care au mai putin, copilul va face la fel.

Pe de alta parte, daca parintele va face fapte bune, copilul ii va calca pe urme. Iar aceste fapte sunt usor de facut; de exemplu, poti sa alegi sa donezi din hainele vechi periodic, iar pe cel mic sa il intrebi daca nu vrea si el sa daruiasca din jucariile sale. Insa, pentru a ajunge pana in acest punct, este nevoie sa iti ajuti copilul sa realizeze un lucru: faptul ca este atat de norocos pentru ce are acasa.

Cand cei mici invata invata sa nu mai ia toate lucrurile ca si cand li s-ar cuveni, vor fi mult mai dispusi sa faca fapte bune.

Mai multe exemple iti oferim acum, la Meditatii pentru parinti.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s