Copiii au superputeri si acum stiu cum sa si le activeze

La final de vacanta si inceput de an scolar, peste 30.000 de copii si parinti s-au antrenat la scoala de SuperEroi Itsy Bitsy, in parcul Lumea Copiilor din Bucuresti.

In peste 10 ore de joaca si distractie, cei mici au invatat sa isi activeze superputerile interioare: Creativitatea cu Itsy, Curajul cu Bitsy, Prietenia cu SuperZapa, Bunatatea cu Spark, Energia cu Spinner, Bucuria cu DjDodi si multe altele, pe care le vor pastra activate tot anul scolar.

Si ca sa nu uite uite niciodata ce superputeri au, cei mici au plecat din parc cu peste 10.000 de bratari de SuperEroi. Copiii urmeaza ca pe tot parcursul anului scolar sa se intalneasca la radio si la alte evenimente cu eroii preferati.

Fiecare dintre SuperEroii Itsy Bitsy a avut in parc cate o zona colorata specific, unde toata ziua copiii au putut participa la activitati menite sa descopere si sa activeze o anumita superputere.

Bitsy, de exemplu, le-a activat curajul copiilor prin esclada pe perete, cu un joc foosball gigant si un joc de prins fantome. Copiii au primit bratari albastre de supereroi curajosi.

La Itsy, creativitatea de culoare roz a crescut in toate felurile, cu teatru, desen, olarit, picturi pe figurine 3D, ateliere la care copiii au devenit supereroi creativi cu bratara roz. Copiii care iubesc sportul si cei care isi doresc mai multa energie, s-au intalnit cu noul SuperErou Itsy Bitsy, Spinner. El i-a provocat cu un traseu sportiv si discutii sanatoase, daruindu-le bratari rosii de supereroi energici.

Traseul senzorial pregatit de noul erou Spark i-a pus pe copii in contact cu natura si le-a activat simturile. Dupa ce paseau cu talpile goale pe scoici, rumegus, nisip, sare, boabe de cereale, frunze sau chiar carbuni stinsi, copiii ajungeau in fata unui copac, pe care il imbratisau, conectandu-se astfel cu natura. Dupa acest moment emotionant, copiii si-au activat puterea bunatatii si au primit bratari portocalii.

Copiii cu deficiente de vedere au avut parte si ei de o experienta unica, cu ajutorul Asociatiei pentru Dezvoltare Urbana. Ei au pipait imagini tactile cu Itsy si Bitsy.

Zapa, prietena copiilor, a format echipe de copii, care au colaborat la jocul cu parasuta colorata si si-au activat astfel puterea prieteniei. Ei au primit apoi bratari verzi.

In zona turcoaz muzica si dansul i-au molipsit pe toti. Un trenulet dansant si o hora imensa conduse chiar de DjDodi au starnit entuziasmul tuturor! Dansuri cu coregrafii la moda, tobe africane, street dance sunt doar cateva mijloace prin care superputerea bucuriei s-a activat in toti participantii.

Pe scena scolii de SuperEroi au urcat in cele 7 ore de show peste 400 de artisti mari si mici care au cantat, au dansat, au facut demostratii sportive: Crescendo, Meloritm, Opera Comica pentru Copii, Academia Campionilor, Clubul Akura, Show Dance Art, scoala de Joaca, Sunetul Muzicii, Trouble Crew, BimBam, Miniton, trupa de teatru MiniRicii, Academia Hi Ha Hu, Five Gym, Contrapunct, Andra Gogan’ Academy, DeMoga Music Junior Camp, solista Charlize Maalouf si alti copii talentati.

Pe scena au urcat si invitatii speciali Cristina Balan impreuna cu sotul si cei doi baietei ai lor, multipla campioana mondiala la scrima, Ana Maria Branza, care a facut demonstratii sportive impreuna cu copiii de la Federatia Romana de Scrima, precum si magicienii Cristina Strecopitov si Verdini.

Copiii care si-au activat superputerile au intrat in direct la radio si au povestit despre asta pe tot parcursul zilei, pentru ca Radiomobilul Itsy Bitsy a transmis live din parc tot evenimentul.

La eveniment copiii au avut de ales intre 150 de activitati educative si distractive, desfasurate pe toata durata zilei, pe aleile parcului, de catre cei peste 60 de parteneri educationali: Crucea Rosie, UNICEF, scoala de joaca, PlaYouth, Picteaza 3D, Federatia Romana de Scrima, Martha Atelier, Asociatiile Activity, CONIL, AMAis, scoala IT, dresorul de Lei Adrian Asoltanie, Oraselul Cunoasterii, scoala de croit imagini, antrenori de scrima, edituri cu carti pentru copii si multi altii.

“Copiii poarta acum bratari cu superputeri, ca niste ancore colorate care sa le aminteasca zi de zi ce puteri interioare au. In orice moment, acasa, la scoala si la gradinita, copiii vor putea accesa tot ce au mai bun din ei. si vom continua sa activam puterile copiilor in fiecare zi la radio!” Nadia Tataru, director Itsy Bitsy FM

Pentru ca le-a placut distractia cu copiii, SuperEroii Itsy Bitsy vor continua joaca cu ei si la Therme. incepand cu 1 octombrie Therme devine locul de antrenament al superputerilor.

Eveniment realizat cu sprijinul Primariei Sectorului 4 Bucuresti si sustinut de: AQUA Carpatica Kids, Aquafresh, Baterel, Banca Comerciala Romana, Bonduelle, Danonino, Essilor, Juland by Oti, LEGO, Nesquik, Olympus, Regina Maria – Reteaua Privata de Sanatate.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s