Copiii alaptati sunt mai cuminti decat cei hraniti cu lapte praf

Bebelusii care sunt alaptati cel putin patru luni sunt mai „cuminti” decat cei care au fost hraniti doar cu lapte praf in primele luni de viata, arata un nou studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Oxford.

Alaptarea scade cu 30% riscul de a dezvolta mai tarziu probleme de comportament precum anxietate, timiditate excesiva, hiperactivitate, cleptomanie.

Studiul a fost efectuat pe un esantion de 9.500 de copii nascuti in intervalul 2000-2001, care au fost monitorizati pana la varsta de cinci ani, iar parintii copiilor au completat un chestionar referitor la comportamentul copiilor.

In final, s-a dovedit ca 16% din copiii care au hraniti doar cu lapte praf au obtinut la test un scor sub limita normala, fata de 6% din cei care au fost alaptati cel putin patru luni.

Dupa ce au luat in calcul si diferentele de clasa sociala dintre parinti, cercetatorii au stabilit ca riscul sa devina copii-problema este mai mare cu 30% in cazul celor care au fost hraniti exclusiv cu lapte praf.

Studiile anterioare au aratat ca bebelusii alaptati au un IQ mai mare, o imunitate mai crescuta, dar si un risc mai mic de obezitate.

Sursa: Evz.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s