Consumul de droguri in randul tinerilor

In ultimii ani, consumul de droguri a crescut. De aceea, este important sa stim cat de mult ii priveste acest fapt pe tineri si ce este de facut, cand parintii sunt ingrijorati de acest aspect.

Niciun parinte nu si-ar putea imagina ca discutia despre consumul de droguri ar putea avea legatura cu familia sa. Pana la urma, faci tot ce este mai bine pentru copilul tau, te straduiesti sa ii insufli un set de valori si speri la un viitor cat mai frumos pentru el.

Cu toate acestea, sunt diverse situatii in care parintii nu mai detin controlul asupra a ceea ce li se intampla copiilor lor. Ma refer la anturaj, situatiile tensionate sau abuzive din familie, probleme la scoala etc.

Despre consumul de droguri in randul tinerilor, cauze, efecte si solutii, ne vorbeste Dr. Adrian Marinescu, medic primar la Institutul National de Boli Infectioase „Prof. Dr. Matei Bals”, in aceasta editie a emisiunii Meditatii pentru parinti.

„Din pacate, drogurile usoare (sau legale, cum se numesc) nu sunt deloc cu mai putine efecte, in raport cu heroina”explica Dr. Adrian Marinescu.

Un consum ocazional de etnobotanice sau tutun poate produce o dependenta sau poate duce la droguri mai grave.

Cum ajung copiii in astfel de situatii? Ce este de facut? Afla aici.

Vezi si: Studiu: Cat si de ce fumeaza adolescentii

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s