Consiliere in nutritie pentru mamele de la tara

„Mame bune, copii sanatosi” este programul de care pot beneficia gravidele si proaspetele mamici din mediul rural, pentru a imbunatati starea de sanatate si de nutritie a lor si a copiilor lor.

Consilierea gravidelor si mamelor din mediul rural este obiectivul acestei campanii, in contextul in care nivelul sanatatii si nutritiei in mediul rural inregistreaza cote foarte scazute.
Tinta proiectului este de a educa proaspetele mamici, dar si cele care au copii mai mici de doi ani in vederea unei alimentatii sanatoase pentru micutii lor.

„Chiar si mamele din mediul rural renunta la alaptarea la san si dau copilului mancare gatita desi nu a ajuns poate nici la varsta de sase luni. Lipsa de informatii a mamicilor le face sa gandeasca ca laptele praf inlocuieste cu succes laptele matern, motiv pentru care avem o explozie de alergii, anemii, copii obezi sau mereu bolnavi. Alimentatia in primii ani de viata isi face simtite efectele pe parcursul intregii vieti”, explica Ana Culcer, sef de sectie neonatologie la Spitalul Universitar din Bucuresti, situatia in care sunt multe mamici din Romania si mai ales in mediul rural.

Acest program s-a derulat pana acum in doua judete din tara (Valcea si Dolj), insa pentru a continua si in restul tarii are nevoie de fonduri.

Puteti sustine aceasta campanie prin donatii pe www.worldvision.ro sau prin transfer bancar in urmatoarele conturi:

Pentru donatii in lei:
RO52 CITI 0000 0008 2502 4026 deschis la CITIBANK SA sau
RO80 RZBR 0000 0600 0607 2026 deschis la RAIFFEISEN BANK – AGENȚIA PIPERA

Pentru donatii in euro:
RO74 CITI 0000 0008 2502 4018 deschis la CITIBANK SA, cod Swift CITIROBU

Pentru donatii in dolari:
RO30 CITI 0000 0008 2502 4034 deschis la CITIBANK SA, cod Swift CITIROBU

Sursa: Evz.ro

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s