Conferinta dedicata terapiei ABA

Din ce in ce mai multi parinti isi duc micutii la evaluare pentru tulburari de spectrul autist. Pentru a continua informarea asupra autismului, esti invitat la Conferinta Nationala de Analiza Aplicata a Comportamentului (ABA), din Bucuresti.

Aflat la a treia editie, evenimentul se va desfasura in zilele 28, 29 si 30 martie, la Universitatea Titu Maiorescu (Calea Vacaresti, nr. 189).

Conferinta urmareste aprofundarea tehnicilor de recuperare a copiilor afectati de TSA in Romania. Organizata de Asociatia de Terapie Comportamentala Aplicata si Asociatia Help Autism, in parteneriat cu Universitatea Titu Maiorescu si Centrul de Consultanta Psihologica si Orientare in Cariera, aceasta conferinta este singura din Romania dedicata terapiei ABA si specialistilor in domeniu.

Conferinta este momentul cheie pentru stabilirea parteneriatului intre toate entitatile implicate in procesul de recuperare a copilului cu autism. In aceeasi sala vor fi prezenti medicul de familie, psihologul, psihiatrul, educatorul si parintele”, a spus Daniela Bololoi – presedinta Asociatiei Help Autism, co-organizator al evenimentului.

Speakerii prezenti la conferinta sunt:

  • Robert Schramm – Lector international si specialist in metode de terapie parinte-copil cu tulburare de spectru autist (TSA).

Schramm a dezvoltat o metoda pe care parintii o pot adopta, pentru a sprijini direct si eficient terapia de recuperarea a copilului lor. „Cei 7 Pasi spre un Control Instructional cu Copilul Tau” (The Seven Steps to Earning Instructional Control with your Child) este o imbinare de tehnici ABA si comportament verbal pe care Schramm vine sa o prezinte si parintilor din Romania, in cadrul Conferintei Nationale de Analiza Aplicata a Comportamentului.

  • Jonathan Fernand – Profesor la Departamentul de Psihologie al Universitatii din Florida.

  • Daniel David – Profesor si director de cercetare al Institutului „Albert Ellis”, din New York.

  • Iuliana Dobrescu – Profesor Doctor, sef de sectie la Clinica de Psihiatrie a Copilului si Adolescentului din cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Al. Obregia”.

Printre temele abordate in cadrul evenimentului se numara:

  • Ce este si care este astazi statutul psihoterapiei cognitiv-comportamentale (lector: Profesor Dr. Daniel David) – vineri, 28 martie

  • Evolutie si prognostic in TSA (lector: Profesor Dr. Iuliana Dobrescu) – vineri, 28 martie

  • Managementul planului de interventie in TSA (lector: Anca Dumitrescu) – vineri, 28 martie

  • Cele mai importante beneficii ale comportamentului verbal in invatarea limbajului (lector: Robert Schramm) – sambata, 29 martie

  • Dobandirea Controlului Instructional (lector: Robert Schramm) – sambata, 29 martie

De asemenea, atat sambata, cat si duminica (29, 30 martie) vor fi sustinute workshopuri. Conferinta este acreditata la Colegiul Medicilor din Romania si la Colegiul Psihologilor din Romania.

Inscrierile pentru Conferinta Nationala de Analiza Aplicata a Comportamentului se fac pana miercuri, 26 martie, prin completarea formularului de pe site-ul proiectului conferinta-aba.ro si plata taxei de participare.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s