Comunicarea relationala pe intelesul celor mici

In aceasta carte vei descoperi bazele comunicarii relationale. Fiecare text face o trimitere la o regula de igiena relationala propusa prin metoda ESPERE de catre Jacques Salomé.

Culegerea de texte „Comunicarea relationala pe intelesul celor mici”, pusa la dispozitia cititorilor de Editura Ascendent, reprezinta invitatia lui Jacques Salomé de a reflecta asupra tuturor relatiilor pe care le avem in viata noastra.

Metoda ESPERE, tradusa prin expresia “Energie Specifica Pentru o Ecologie Relationala Esentiala”, este cea mai valoroasa contributie a autorului la psihologia contemporana si la imbunatatirea comunicarii intre oameni, mai ales in cazul relatiilor dintre parinti si copii.

[imagethumb=”1261″] Intr-o lume in care domunica comunicarea de consum, confundata cu circulatia informatiei, din ce in ce mai accelerata, aceasta abordare metodologica este fascinanta, pentru ca este accesibila la orice varsta si permite dinamizarea tuturor relatiilor umane: relatii personale si intime, relatii conjugale si parentale, relatii profesionale si chiar sociale.

Parinte drag, ti-a vorbit cineva despre nevoile tale relationale dupa care functionezi? Cu siguranta le stii, dar da-mi voie sa ti le reamintesc.
O prima nevoie este nevoia de a vorbi despre sine, cu propriile tale cuvinte. Mai sunt, apoi, nevoia de a fi ascultat, nevoia de a fi recunoscut (asa cum esti tu, nu cum ar dori ceilalti sa fii), nevoia de a fi valorizat (prin recunoasterea propriei tale valori, propriei tale confirmari). La acestea putem adauga nevoia de a exercita o influenta sau, altfel spus, nevoia de a te simti parte componenta a ceea ce ti se intampla.

Acestea nu sunt doar nevoile tale, ci si nevoile copilului tau. De maniera in care vei sti sa le dai curs depinde modul in care vei sti sa cultivi stima de sine a copilului tau, adica il vei face sa se simta bine in pielea lui cand va fi adult. Ce cadou poate fi mai frumos pentru copilul tau?

Citeste „Comunicarea relationala pe intelesul celor mici”, scrisa de Jacques Salomé si aparuta la Editura Ascendent, si mai umple o fila in cartea cunoasterii tale si a felului in care iti educi copilul!

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s