Comunicarea eficienta cu copiii (acasa si la scoala)

Sunteti parinte sau profesor? Aceasta carte este pentru dumneavoastra! Pentru a oferi o imagine cat mai completa asupra educatiei unui copil, este necesar sa observam atat ceea ce se intampla la scoala, cat si dincolo de orele de clasa.

Este important sa acordam o atentie egala profesorului si parintelui, acesta din urma fiind primul si nelipsitul dascal din viata unui copil. Comportamentul de la scoala al copilului este profund influentat de ceea ce se intampla acasa. Atat profesorul, cat si parintele sunt bine intentionati. Dar daca ei nu formeaza o echipa in ceea ce priveste educatia unui copil, este sigur ca rezultatul nu va fi cel asteptat.

Aceasta carte inovatoare furnizeaza excelente strategii de comunicare intre adulti si copii. Aplicandu-le, parintii si profesorii ii pot ajuta pe copii sa faca fata celor mai diverse probleme care le afecteaza procesul de invatare. Copiii trebuie sa devina capabili sa se conduca singuri, sa se autodisciplineze si sa devina niste adulti responsabili. Autoarele, specialiste in comunicare si educatie, propun metode pline de inteligenta si umor, completate de o serie de benzi desenate, rezumate recapitulative, intrebari si raspunsuri, precum si de povestiri ilustrative. Cei implicati in procesul educarii pot astfel sa inteleaga mai bine diferenta dintre cuvintele care incita la confruntare si cele care invita la cooperare, dintre cuvintele care il pun pe copil in imposibilitatea de a gandi si cele care ii descatuseaza dorinta fireasca de a invata.
Adele Faber este absolventa a Queens College, fiind licentiata in arta teatrala; si-a obtinut Masteratul in educatie la Universitatea din New York si a predat in cateva licee din New York timp de opt ani.
Elaine Mazlish este absolventa a Universitatii din New York, licentiata in arta teatrala si a lucrat cu copii la Grosvenor House si caminul Lenox Hill. De asemenea, este artist profesionist si compozitor.

Prima colaborare a autoarelor acestei carti s-a concretizat prin aparitia volumului Liberated Parents, Liberated Children (Parinti fara prejudecati, copii fara prejudecati), o carte in care este impartasita experienta acumulata de autoare in cei zece ani de practica alaturi de psihologul de copii Haim Ginott, in cadrul grupului de pregatire pentru parinti. Volumul a castigat premiul Christopher, fiind considerat un succes literar care promoveaza cele mai inalte valori ale spiritului uman. Dupa publicarea cartii, ambele autoare au calatorit in toata lumea pentru a-si prezenta in fata parintilor, profesorilor si persoanelor implicate in tratamentul mental al copiilor cursurile si seminariile pline de umor si inspiratie. Experienta acumulata a condus la aparitia mai multor lucrari de mare succes, vandute in milioane de exemplare si la sustinerea de seminarii care le-au dat ocazia parintilor sa exerseze capacitatile de comunicare predate in fiecare dintre cartile publicate de ele. Lucrarea de fata este castigatoare a premiului de excelenta pentru probleme familiale in procesul de educatie, acordat de Child Magazine.

www.curteaveche.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s