Competitia cu sageti colorate

Pe timp de vara, cautam tot felul de activitati de facut afara. De data asta, ne construim propriul arc si propriile sageti si ne pregatim de o competitie colorata!

Trasul la tinta a fost mereu o activitate distractiva, de facut in familie, daca sagetile sunt sigure. Pregateste-te de urmatoarea iesire la padure sau organizeaza o activitate in curte, realizand sageti care nu pot rani pe nimeni. Iar dupa ce ai facut arcul si sagetile, descopera si regulile pentru o competitie colorata.

Arcul:

Ai nevoie de:

  • o crenguta flexibila, dar rezistenta, cu dimensiunea de aproximativ un metru lungime;
  • cam un metru de cordon elastic;
  • banda adeziva.

Cum se face:

Sa tinem minte ca nu construim un arc de folosit in campionate de tir, ci doar o unealta pentru un joc in familie.

Leaga un capat al cordonului elastic de crenguta, cam la 8 cm de la unul dintre capetele ei.

Indoaie crenguta sub forma unui arc si leaga si celalalt capat al cordonului elastic de capatul ramas liber, al crengutei. Asigura-te ca ai legat elasticul suficient de bine, astfel incat sa ramana forma curbata a arcului.

Trage putin de elastic, pentru a vedea cat de strans l-ai legat. Daca ti se pare ca nu e suficient de strans, innoada elasticul de cateva ori (cat e nevoie) la capetele crengutei.

In mijlocul arcului, infasoara cam 30 cm de banda adeziva, astfel incat sa creezi un spatiu pe care sa poti sprijini sageata.

Sagetile:

Ai nevoie de:

  • bete drepte, cu o dimensiune de cel putin doua ori mai mare decat distanta dintre mijlocul arcului si cordonul elastic;
  • banda adeziva;
  • ventuze sau bucati dintr-un burete de bucatarie;
  • pene (optionale);
  • bete de inghetata;
  • un lipici rezistent.

Cum se fac:

De unul dintre capetele betelor, lipeste bucatele dintr-un burete de bucatarie sau pune ventuze, ca in imaginile de mai jos. Acestea vor fi varfurile sagetilor, sigure si importante pentru competitia colorata.

01

Pentru celalalt capat al sagetilor, taie betele de inghetata in jumatati si lipeste fiecare jumatate de o parte si de alta a sagetii. Betele de inghetata trebuie sa depaseasca putin capatul sagetii, sa iasa cam 2 cm in afara. Leaga betele de inghetata cu banda adeziva. Daca vrei, poti lipi si niste pene la acest capat.

Jocul:

01Acum ca ai contruit arcul si sagetile, este momentul sa pornesti jocul. Si in acest caz, pe langa arc si sageti, mai ai nevoie de cateva instrumente: o panza alba (cat mai mare), sfori cu care sa legi panza de copaci si vopsea (cate o culoare pentru fiecare participant).

Daca vrei sa joci pe puncte, poti desena si o tinta pe panza ta.

Fiecare jucator trage la tinta cu o sageata imbibata in culoarea aleasa. Cine nimereste cat mai aproape de centru, castiga.

Dar puteti sa va faceti propriile reguli sau puteti sa jucati fara nicio regula. De exemplu, puteti sa creati un tablou abstract.

E momentul in care va lasati imaginatia colorata sa zboare din arc spre panza.

Autor articol: Oana Anghel – Redactor Itsy Bitsy


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s