Coalitia pentru Familie: „Familia este o institutie sacra”

Coalitia pentru Familie a strans peste 800.000 de semnaturi in vederea modificarii Constitutiei, pentru a defini casatoria ca fiind uniunea liber consimtita intre un barbat si o femeie.

In urma unei conferinte de presa, relatata de Agerpres, presedintele comitetului de initiativa, Mihai Gheorghiu, a declarat:

„Pana la ora actuala, am strans 825.000 de semnaturi, prin eforturile tuturor voluntarilor care s-au implicat in aceasta actiune. […] Au fost infiintate 40 de comitete judetene care practic organizeaza, coordoneaza aceasta strangere de semnaturi, ceea ce inseamna ca, deja, Coalitia pentru Familie are o reprezentare locala puternica, alcatuita din oameni dedicati acestei cauze. Sub coordonarea acestor comitete se vor afla pana la sfarsitul celor sase luni prescrise de lege peste 80.000 de voluntari, care vor continua sa stranga aceste semnaturi.”

El a subliniat ca se doreste strangerea unui numar de semnaturi mai mare decat cel prevazut de lege, pentru ca aceste semnaturi sa devina „un semnal, o marturisire, o atentionare a tuturor factorilor politici si guvernamentali” privitoare la importanta subiectului si necesitatea de a proteja familia, prin inscrierea definitiei casatoriei in articolul 48 alineat 1 din Constitutia Romaniei.

Proiectul de lege propus revizuieste articolul 48, alineat 1 din Constitutia Romaniei astfel:

<< Familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie, pe egalitatea acestora si pe dreptul si indatorirea parintilor de a asigura cresterea, educatia si instruirea copiilor. >>

Proiectul de lege, expunerea de motive si avizul Consiliului Legislativ au fost publicate in Monitorul Oficial, pe data de 25 noiembrie 2015.

Comitetul de initiativa este format din 16 membri si este multiconfesional: ortodocsi, catolici, greco-catolici, baptisti si penticostali. Din Coalitia pentru Familie fac parte 23 de asociatii si ONG-uri, precum Asociatia ‘Parinti pentru ora de Religie’, Asociatia ‘Alianta Familiilor din Romania’, Asociatia Familiilor Catolice din Romania ‘Vladimir Ghika’, Asociatia PRO VITA – filiala Bucuresti, Asociatia ‘Familia Traditionala’ etc.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s