Coalitia pentru Familie a strans 3 milioane de semnaturi

Update: Initiativa pentru modificarea Constitutiei a fost semnata de 3 milioane de cetateni.

Pana in prezent, Coalitia pentru Familie a adunat peste 1.350.000 de semnaturi, in favoarea proiectului de lege pentru modificarea Constitutiei.

Acest proiect de lege revizuieste articolul 48, alineat 1 din Constitutia Romaniei astfel: „Familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie, pe egalitatea acestora si pe dreptul si indatotitea parintilor de a asigura cresterea, educatia si instruirea copiilor”.

In acest moment, Coalitia pentru Familie are puncte fixe de colectare a semnarutilor in 19 judete. Din aceasta initiativa civica, fac parte asociatii si ONG-uri precum Asociatia „Parinti pentru ora de Religie”, Asociatia „Alianta Familiilor din Romania”, Asociatia Familiilor Catolice din Romania „Vladimir Ghika”, Asociatia PRO VITA – filiala Bucuresti, Asociatia „Familia Traditionala” etc.

Comitetul de initiativa este format din 16 membri si este multiconfesional: ortodocsi, catolici, greco-catolici, baptisti si penticostali.

Daca proiectul este adoptat de Camera Deputatilor si de Senat, cu o majoritate de cel putin doua treimi din numarul membrilor fiecarei Camere, revizuirea devine definitiva la 30 de zile de la data adoptarii proiectului.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s