Clujul prezent la Museum of Modern Art

Celebrul Museum of Modern Art (MoMA) din San Fancisco gazduieste, in perioada 15 septembrie – 31 decembrie, expozitia internationala „Six Lines of Flight: Shifting Geographies in Contemporary Art”, care cuprinde artisti din sase orase ale lumii, considerare cele mai importante nuclee artistice de azi, printre care si Cluj-Napoca.

 

Sase orase din sase tari – Beirut, Liban; Cali, Columbia; Cluj, Romania; Ho Chi Minh, Vietnam; San Francisco, SUA si Tanger, Maroc – isi vor expune lucrarile care vor ilustra efervescenta dezvoltarii lor artistice din ultimii ani. Instalatii, pictura, sculptura, video, fotografie si performance, lucrari care integreaza istoriile si caracteristicile fiecarei zone vor face dovada schimbarii peisajului artistic international, in care hegemonia unui centru este inlocuita astazi de interesul tot mai mare pentru discursuri multiple, centre si istorii distincte.

Artistii prezenti aici sunt cei care au dezvoltat institutii,fundatii sau asociatii cu un impact major in scena culturala ale oraselor pe care le reprezinta. 

Arta contemporana din Cluj se bucura de ani buni deja de atentia internationala si a fost prezenta in cele mai prestigioase publicatii internatioanle si spatii expozitionale.

Sursa: Evz.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s