Cinci nominalizari la Oscar pentru 'Up'

Filmul de animatie “Up”, realizat de Disney-Pixar, a fost nominalizat la cinci categorii ale Premiilor Oscar din acest an.

Povestea batranelului care isi ia zborul cu propria casa, ajutat de mii de baloane colorate concureaza, la categoria Cel mai bun film de animatie, alaturi de productiile “Coraline”, “Fantastic Mr. Fox”, “Printesa si broscoiul” si “The Secret of Kells”.

“Up” se gaseste si pe lista filmelor propuse la una dintre cele mai importante categorii ale Oscarului – Cel mai bun film -, alaturi de “Avatar”, “The Blind Side”, “District 9”, “An Education”, “The Hurt Locker”, “Inglourious Basterds”, “Precious: Based on the Novel ‘Push’ by Sapphire”, “A Serious Man” si “Up in the Air”.  

Filmul de animatie “Up” a mai fost nominalizat si la categoriile Cel mai bun montaj de sunet, Cel mai bun scenariu original si Cea mai buna coloana sonora. La aceasta categorie a fost nominalizat si filmul de animatie “Fantastic Mr.Fox”. 

Si musicalul „Printesa si broscoiul”, realizat de Disney, mai are doua nominalizari, ambele la categoria Cea mai buna tema muzicala.

Cea de-a 82-a editie a Premiilor Oscar va avea loc la Kodak Theatre din Los Angeles pe 7 martie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s